Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ:Ποιός ανέθεσε στο ΣΥΡΙΖΑ την εργολαβία του κινήματος;

Την άμεση κατάργηση των πλευρικών – περιαστικών διοδίων και τον επαναπροσδιορισμό -προς τα κάτω- όλων των αντιτίμων στην Εθνική oδό Αθηνών – Λαμίας, ζητούν με ερώτησή τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υιοθετώντας το αίτημα των κατοίκων της βόρειας Αττικής....
Παράλληλα ο πρόεδρος της Κ.Ο. και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρουν το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης εκ μέρους του Δημοσίου της εκμετάλλευσης των διοδίων σε ιδιωτικές εταιρείες, ενόψει του νέου κύματος ανατιμήσεων. Ζητούν ακόμη από τους υπουργούς Υποδομών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος την κατασκευή τοπικών παράδρομων απαλλαγμένων από διόδια, προκειμένου να απεμπλακούν οι κάτοικοι των περιοχών από την καθημερινή καταβολή διοδίων. Ως ενδεικτικό παράδειγμα για την επιβάρυνση της καθημερινότητας των πολιτών, οι Αλ. Τσίπρας και Δ. Παπαδημούλης αναφέρουν ότι ο Ωρωπός διαθέτει μόνο δημοτικό σχολείο και για τη μεταφορά των μαθητών προς τα σχολικά συγκροτήματα του γυμνασίου και του λυκείου επιβαρύνονται οι γονείς σε καθημερινή βάση (πλευρικά διόδια Οινοφύτων και Καπανδριτίου).

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΥΓΗΣ



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ :

Σήμερα που το κίνημα ενάντια στα διόδια ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ έχει επεκταθεί και απαιτεί την κατάργηση όλων των διοδίων και την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στους δημόσιους αυτοκινητόδρομους, οι γνωστοί εργολάβοι των κινημάτων και της πολιτικής αναλαμβάνουν διαπραγμάτευση για εμάς, χωρίς εμάς και: αναγνωρίζουν ότι πράγματι οι δρόμοι ανήκουν στο μεγάλο κεφάλαιο και απαιτούν για λογαριασμό ημών των ιθαγενών υπηκόων μια εκπτωσούλα ή αλλιώς να μας χρυσώσουν το χάπι. Προτείνουν στην κυβέρνηση να αναθέσει (στους ίδιους εργολάβους – που αλλού;) καινούργια έργα για παράδρομους, χαρίζοντας τους λεφτά που περικόπτονται από μισθούς και συντάξεις! Έτσι θα παραμείνουν και οι ιδιωτικοί αυτοκινητόδρομοι στα χέρια των πολυεθνικών. Οι προτάσεις αυτές του Συνασπισμού/Τσίπρα έρχονται την ώρα που οι παλιές συμβάσεις παραχώρησης καταρρέουν κάτω από την πίεση του μεγάλου κινήματος ενάντια στα διόδια και που κυβέρνηση, τράπεζες και κατασκευαστικές θέλουν επαναδιαπραγμάτευση για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Ο συνασπισμός προσφέρει σανίδα σωτηρίας σε όλους αυτούς.
ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΡΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: