Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 2/3 ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους ύψους 1.192.330 ευρώ πρόκειται να καταβάλει από αύριο Τετάρτη ο ΕΛΓΑ, σε όσους τα ζώα τους επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, άλλα ζώα και αρρώστιες.
Πρόκειται για καταστροφές που έπαθαν...
έπαθαν 1.204 κτηνοτρόφοι στο ζωικό τους κεφάλαιο κυρίως την περίοδο Ιουνίου-Νοεμβρίου 2010 από διάφορες αιτίες (κατασπάραξη από λύκο, αρκούδα και άγρια σκυλιά, πλημμύρα, γαγγραινώδη μαστίτιδα, παραφυματίωση, σηψηγονία κ.λπ.)

Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει στους λογαριασμούς που διατηρούν οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι στην ΑΤΕ. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στη διεύθυνση www.elga.gr.

* Χθες το απόγευμα ξεκίνησε η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των παραγωγών βάμβακος, με τη συνδεδεμένη ενίσχυση, παρ' ότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το ακριβές ποσό που θα λάβουν οι αγρότες.

Μετά την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις των βαμβακοκαλλιεργητών που έπαθαν ζημιές λόγω των βροχοπτώσεων και της πράσινης κάμπιας.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: