Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΣΚΥMΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Είναι εκνευριστικό αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τα συγκρότημα του τύπου στην Αθήνα τα οποία μέσω των τηλεοπτικών διαύλων και των εφημερίδων που ελέγχουν διαμορφώνουν το πλαίσιο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.
Δυο κορυφαία, κατά την άποψή μου, θέματα ενέσκηψαν στην επικαιρότητα αλλά κανείς δεν έδωσε την δέουσα σημασία. Κανείς μεγαλοδημοσιογράφος δεν το έκανε πρώτο θέμα στα δελτία των 8, δεν φιγουράριζε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Κοινώς θάφτηκαν τα θέματα.
1. Κατ΄ αρχάς, το θέμα της απόπειρας της αυτοκτονίας του συμβούλου του Χρυσοχοϊδη. Ο υπουργός προσέλαβε ως σύμβουλό του έναν κύριο (είναι αδιάφορο το ποιος είναι) και το ΦΕΚ αναφέρει ότι είναι δικηγόρος Αθηνών. Όμως, ο κύριος αυτός δεν έχει πάρει ακόμη το πτυχίο του!!!
*Γιατί να μην ζητηθούν ευθύνες από τον υπουργό που προσέλαβε έναν κύριο που στερούνταν τυπικών προσόντων; Γιατί το θέμα αυτό δεν έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και έχει η υπόθεση Ρόβλια, οι τόσες και τόσες υποθέσεις που είδαμε να γίνονται πρώτα θέματα επί ημερών της ΝΔ;
2. Έγινε η κατολίσθηση στα Τέμπη. Ίσως είναι η μεγαλύτερη που έχει συμβεί στην χώρα μας και η οποία θα κλείσει την εθνική οδό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Παραδόξως ουδείς εκ των διαμορφωτών της κοινής γνώμης ανέφερε ότι βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας που κάνει το τούνελ σε κοντινή απόσταση είναι η εταιρεία του Μπόμπολα.
Ουδείς ανέφερε ότι η πολιτεία δια των υπηρεσιών της είχε επισημάνει τους κινδύνους κατολίσθησης και ζητούσε μέτρα από τους κατασκευαστές αλλά αυτοί έκαναν πως δεν άκουγαν. Ήθελαν να τελειώσει το έργο για πληρωθούν μια ώρα γρηγορότερα. Και τώρα επιχειρούν να πείσουν ότι δε φταίνε αυτοί αλλά η ..κακή μας μοίρα.

Είναι σαφές πως η δημοσιογραφία στη χώρα μας πάσχει, έχει κενά, είναι πιασμένη, είναι εξαγορασμένη, είναι με σκυμμένο το κεφάλι τις περισσότερες φορές. Ανεξάρτητες φωνές υπάρχουν αλλά δεν βρίσκουν χώρο να εκφραστούν παρά μόνον στο διαδίκτυο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακρα του ταφου σιωπη απο τα ΜΜΕ για τα φουρνελα...
<>
ελεγε παλιωτερα ο λαος ( οταν ηταν και σοφωτερος)
κι ο κοσμακης ας τρεχει απο τους κατσικοδρομους ...
<> ελεγε καποτε ο σοφος λαος μας .
βεβαια η κυβερνηση δεν δινει τζαμπα στους εργολαβους την αβαντα της.
ζητα και παιρνει ανταλλαγματα.
ετσι εχει εξασφαλισμενη τη υποστηριξη των ΜΜΕ στη μεγαλυτερη προσπαθεια κατατρομοκρατησης της κοινης γνωμης,που υπηρξε ποτε στη χωρα μας .
η ενορχηστρωμενη παραπληροφορηση των ΜΜΕ για καθε ζητημα απο τα τρεχοντα οικονομικα μετρα ως τον καποδιστρια 2,στοιχιζει καποια φουρνελακια......

Ανώνυμος είπε...

άνθρωποι με σκυμμένο κεφάλι

Ανώνυμος είπε...

Τι το παράξενο; Όταν λέμε διαφθορά τι εννοούμε; Παντού. Και στας Αθήνας και στας Επαρχίας. Ο άλλος μοιράστηκε εφτακόσιες χιλιάδες από το ταμείο του Δήμου με τους ταμίες και τον σκότωσαν. Και να φανταστούμε ότι αυτά που δεν μπόρεσαν να καλύψουν αν είναι εφτακόσα, πόσα είναι αυτά που κάλυψαν. Τι είναι οι εφημερίδες; Κομμάτι του ίδιου συστήματος. Μαγαζιά με προνόμια από την πολιτεία, τάχα μου ότι κάνουν λειτούργημα. Εάν δεν ήταν μέσα στη λαμογιά οι δημοσιογράφοι, δεν θα ήταν η διαφθορά περισσότερη από την Μποτζουάνα. Άθλιες παρέες διασπάθισης Δημόσιου χρήματος. Και μη μου πεί κανείς ότι αυτά δεν γίνονται και ότι είναι ακραίες απόψεις. Μόνο τέτοια γίνονται.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ακρα του ταφου σιωπη απο τα ΜΜΕ για τα φουρνελα...
ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΟΡΑΚΑΣ ,ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ..
ελεγε παλιωτερα ο λαος ( οταν ηταν και σοφωτερος)
κι ο κοσμακης ας τρεχει απο τους κατσικοδρομους ...
ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ... ελεγε ο καποτε σοφος λαος μας ..
Βεβαια και η κυβερνηση δεν δινει τζαμπα στους εργολαβους την αβαντα της.
Ζητα και παιρνει ανταλλαγματα.
Ετσι εχει εξασφαλισμενη τη υποστηριξη των ΜΜΕ στη μεγαλυτερη προσπαθεια κατατρομοκρατησης της κοινης γνωμης,που υπηρξε ποτε στη χωρα μας .
Η ενορχηστρωμενη παραπληροφορηση των ΜΜΕ για καθε ζητημα απο τα τρεχοντα οικονομικα μετρα ως τον καποδιστρια 2,στοιχιζει καποια φουρνελακια......
Σιγα μην πληρωνουν ... τα φουρνελα.. οι φεουδαρχες κυβερνητες,οπως τους αποκαλει το Γερμανικο περιοδικο ΣΠΗΓΚΕΛ.
Ο ερμος ο λαος,δηλαδη εσυ κι εγω πληρωνουμε και θα πληρωνουμε για παντα.....
Μονη διεξοδος να τους θυμισουμε οτι δεν ειμαστε πολιτες μονο τη ωρα της καλπης ,και ηλιθιοι χειροκροτητες τον υπολοιπο χρονο...
Ομως αυτο δεν φαινεται πουθενα στο οριζοντα,γιαυτο ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΑΨΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

Ποιος μπορει να βαλει με τους νταβατζηδες οπως τους ειπε ο Καραμανλης; Αποδειχτηκε κανενας και ο Γιωργάκης θα προσκυνησει στο τελος αφου απο τωρα δεν τους βαζει τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι.
Αυτοι ειναι ικανοι να γκρεμισουν τον Ολυμπο για αδρανη υλικα και λενε οτι κανουν καλο στο περιβαλλον.

Ανώνυμος είπε...

giati den milaei kaneis gia ta tempi oti itan ta xorafia tou souflia pou agorastikan kata 120.000 to stremma kai to koukoulosate oloi??? giati den lete oti ta braxia pesan apo thn ekrixi poy anoigan to tounel kai o dieythintis tis etairias itan se ayto to meros gia na dioxnei ta aytokinita gia pithanon mikra problimata opos eipan an tha ginotan??>
aytoi einai dimosiografia

Ανώνυμος είπε...

AYTOI EINAI
1. «Hochtief PPP Solutions GmbH» (35%),

2. «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.» (20%)-των συμφερόντων του εκδότη των εφημερίδων «Έθνος» και «Πρώτο Θέμα» κ. Γιώργου Μπόμπολα,

3. «J & B Άβαξ Α.Ε.» (16,25%), συμφερόντων του Δάκη Ιωάννου «Vinci Concessions S.A.» (13,75%),

4. «ΑΕΓΕΚ» (10%) συμφερόντων Μαρούλη

5. «Αθηνά ΑΤΕ» (5%) που ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της από τον επιχειρηματία Δάκη Ιωάννου.