Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. ΤΟ ΣΠΤΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Θεματικού Χαρακτήρα το «Σπίτι του Αγρότη» ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη Ημαθίας.
Πρόκειται για σχεδιασμό του Δήμου Αντιγονιδών που θα αναλάβει να υλοποιήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως τελικός δικαιούχος του ΕΣΠΑ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013.
Το έργο αφορά τη δημιουργία κτηριακών υποδομών πολιτισμού στο Δ.Δ. Κεφαλοχωρίου, ορατό μάλιστα από την Εγνατία Οδό, εντός του οποίου θα εκτεθούν παραδοσιακά αγροτικά – γεωργικά εργαλεία από την εποχή του Μεσοπολέμου έως σήμερα. Θα υπάρχουν επίσης αίθουσες προβολής με θέμα τις τοπικές γεωργικές καλλιέργειες και τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα των κατοίκων της περιοχής.
Το έργο στοχεύει στην προβολή και διατήρηση της παραδοσιακής κληρονομιάς και μέσω αυτής στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής (εκπαιδευτικού – τουριστικού ενδιαφέροντος) η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την αναγνωρισιμότητα της περιοχής σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: