Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Νέα εφημερεία και αποδυτήρια στο Νοσοκομείο Βέροιας. Ανακαίνιση χειρουργείων και νέα ορθοπεδική

Τα νέα εφημερεία και τους χώρους των αποδυτηρίων του Νοσοκομείου παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Αργύρης Γκαμπέσης σε συνέντευξη Τύπου. Στην ξενάγηση που ακολούθησε συμμετείχαν ο Διοικητής της 3ης Υ.Π. Μακεδονίας Δ. Βαρτζόπουλος και ο Δ/ντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χ. Δεμερτζίδης.
Παρουσιάζοντας καταρχήν σε εικόνες το «πριν» και το «μετά» των έργων σε οθόνη ο κ. Γκαμπέσης είπε ότι: «σκοπός ήταν να αξιοποιηθεί μια αλάνα που υπήρχε στο χώρο του Νοσοκομείου περί τα 700 τ.μ. η οποία από το 2005 ήταν παραιτημένη. Από τον Ιούνιο του 2003 είχε δοθεί η έγκριση της μελέτης του έργου από τη ΔΤΥ της Ν.Α. Ημαθίας για την προσθήκη στέγης στο υφιστάμενο κτήριο το οποίο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 344. 566 ευρώ.
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση θεωρήσαμε ότι έπρεπε αυτό το έργο να προχωρήσει, αν και διαπιστώσαμε πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα όπως η έλλειψη οικοδομικής άδειας. Μετά από πολλές προσπάθειες φτάσαμε στο σημείο να το ξεκινήσουμε το έργο. Αυτό έγινε με τη συνεργασία και τη στήριξη του κ. Βαρζόπουλου, του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, της Τεχνικής υπηρεσίας και φορέων του τόπου που διέθεσαν προσωπικό και εργατοώρες, αλλά και με τη βοήθεια πολιτικών παραγόντων της περιοχής και του βουλευτή κ. Μιχάλη Χαλκίδη».
Ανακαίνιση της χειρουργικής κλινικής και νέα ορθοπεδική
Έγινε ανακαίνιση της χειρουργικής κλινικής, ενώ ξεκινά η δημιουργία της νέας ορθοπεδικής κλινικής 340 τ.μ. περίπου, εκεί όπου στεγάζονταν τα παλιά εφημερεία. Εκεί που βρίσκεται τώρα η ορθοπεδική κλινική θα εγκατασταθεί σύγχρονη ΜΕΘεραπείας. Έχουν αγορασθεί επίσης καινούργια ηλεκτρογεννήτρια και λέβητας. Όλες οι εργασίες έγιναν από τους τεχνικούς του Νοσοκομείου και με πόρους του Ιδρύματος. Ανάμεσα στους φορείς που προσέφεραν βοήθεια ήταν οι συνεταιρισμοί ΑΛ.Μ.ΜΕ., «Πρόοδος», και ο εργολάβος του έργου κ. Δημητριάδης.
Οι εργασίες κόστισαν 108.910 ευρώ. «Το ποσό, είπε ο κ. Γκαμπέσης, είναι πολύ μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν γίνει άρτιες εργασίες και έχουν χρησιμοποιηθεί άριστα υλικά. «Όλες αυτές είναι έξυπνες φθηνές και γρήγορες κινήσεις με σκοπό να εξασφαλισθούν άριστες υπηρεσίες από το Νοσοκομείο μας το οποίο διαθέτει άριστο ιατρικό προσωπικό, φιλότιμους και καλούς νοσηλευτές. Θεωρώ ότι είναι από τα πιο σύγχρονα και μοντέρνα περιφερειακά νοσοκομεία, γι αυτό και χρειάζεται την αγάπη όλων μας» κατέληξε ο κ. Γκαμπέσης.
Αγαθή Σαββίδου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O GABESIS EGINE PASOK KAI MENEI STO NOSOKOMEIO?
EKEI KATO STHN A8HNA KOIMOYNTAI BA8EIA?

Ανώνυμος είπε...

Πόσα κόστησε όλο αυτό που λέει; Γιατί εκεί είναι η ταμπακιέρα.
Μπογιές και σοβάδες μπήκανε, περίθαλψη θα έχουμε;
Να μας βγεό και ο Γκαμπέσης πετυχημένος και τίποτε άλλο δεν μένει να ακούσω.
Το νεκροτομείο το μεγάλωσε μήπως;
Απο περιέργεια ρωτάω.