Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΠΛΗΡΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΜΠΑΤΖΕΛΗ- ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΕ ΗΜΑΘΙΑ- ΠΕΛΛΑ

Ανοιχτά τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί, οπότε θα πραγματοποιηθεί στον κόμβο της Κουλούρας η γενική τους συνέλευση για τη λήψη οριστικών αποφάσεων, αναμένεται να αφήσουν τα μπλόκα τους οι παραγωγοί της Ημαθίας και των γύρω περιοχών.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Αντώνης Νεστορόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της κας Μπατζελή σε ό,τι αφορά τα 7 λεπτά/κιλό στο συμπύρηνο ροδάκινο.
Την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει πλέον σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και παραγωγών» εξέφρασε από την πλευρά του ο Κώστας Λιολιόπουλος από την Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών, σύμφωνα με τον οποίο η αυριανή γενική συνέλευση αναμένεται να αποφασίσει το οριστικό λύσιμο των μπλόκων. Εν τω μεταξύ, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, ανακοίνωσε ότι: -Θα δοθούν 7 λεπτά το κιλό για το συμπύρηνο ροδάκινο (γύρω στα 14 εκατ. ευρώ).
-Μέσα σε 10 ημέρες ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές στην παραγωγή ροδάκινων (γύρω στα 13 λεπτά το κιλό).
Ικανοποίησε τους αγρότες
Οι δεσμεύσεις της Υπουργού, ικανοποίησαν τους αγρότες οι οποίοι θα αποσύρουν τα τρακτέρ τους από το μπλόκο στην Εγνατία Οδό. Ήδη από τις 5:30 μμ η κίνηση των οχημάτων στον κόμβο Κουλούρας και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού, από και προς τη Βέροια, αλλά και στους κόμβους Γυψοχωρίου και Μαυροβουνίου στην Πέλλα, διεξάγεται κανονικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: