Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΕΕΣ Νομ. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

-Ν. Γιαννόπουλος: Δεν έχουμε θέσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το λαό και πρέπει να αποκτήσουμε
Τελικά το κλίμα φαίνεται ότι δεν είναι αναστρέψιμο στο ΠΑΣΟΚ αφού η συμμετοχή των οργανωμένων μελών και φίλων του κόμματος παραμένει σε απελπιστικά επίπεδα ασχέτως αν έχουν περάσει πέντε και πλέον χρόνια που το κόμμα τους υπέστην εκλογική ήττα και απώλεσε την εξουσία και έχουμε μια κυβέρνηση η οποία αν και έχει σε όλους τους δείκτες αρνητική βαθμολογία εν τούτοις το Πασόκ αντί να ανεβαίνει …κατεβαίνει.
Στο δύσκολο όντως ερώτημα- διαπίστωση ανέλαβε να απαντήσει την Κυριακή το βράδυ στη Βέροια ο Νίκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος του Εθν. Συμβούλιου Πασόκ ως κεντρικός ομιλητής στην Νομαρχιακή Ολομέλεια του κόμματος.
Αν και ο ομιλητής διαπίστωσε ότι η χώρα έχει μια κακή κυβέρνηση όντως το Πασόκ υστερεί, δεν ανεβαίνει και εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει διότι δεν έχει θέσεις!!! σε πολλά κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον κόσμο και τη χώρα.
Στην διαδικασία αυτή το λόγο πήραν οι υποψήφιοι για τη θέση του Γραμματέα οι οποίοι έφτασαν τους πέντε (5) και είναι οι: Μελ. Σισμανίδης, Χ. Καφτεράνης, Γ. Παπαστεργίου, Γ. Πάτσος και Ζ. Κόλβατζης.
Όλοι τους επικέντρωσαν στην αναγκαιότητα της ενότητας και της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων και υποσχέθηκαν συμπαράσταση σε αυτόν που θα επικρατήσει την Κυριακή 18 Μαΐου, όπου και θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο και όσοι από τους παρόντες ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα για τη Νομ. Επιτροπή και εντύπωση έκανε ότι υπήρξαν υποψηφιότητες νέων ανθρώπων που ωστόσο έχουν καταγωγή και τρόπω τινά εξάρτηση από το χώρο. Όμως δεν παύει να είναι ενθαρρυντικό νέα παιδιά να ασχολούνται με τα κοινά.
ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΣύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που γνωρίζουν το χώρο του Πασόκ η εκλογή είναι «ανοιχτή» ιδίως μετά την είσοδο στη μάχη για τη θέση του γραμματέα του κ. Παπαστεργίου.
Η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής:
Ο Ναουσαίος Πάτσος δεν έχει καμιά άλλη αναφορά εκτός της περιοχής του όπου και πάλι υπάρχει πρόβλημα αφού είναι γνωστή αντιπαλότητά του τόσο με τον δήμαρχος Καραμπατζό όσο και με τον νεαρό πολιτευτή Τόλκα. Οπότε, δεν μπορεί, λογικά, να προσδοκά και σε πολλά πράγματα.
Από τη Βέροια συμμετέχουν στη μάχη δυο κατ΄ αρχήν, οι Κόλβατζης και Παπαστεργίου καθώς και Καφεράνης που ωστόσο έχει ως «πισινή» την γενέτειρα περιοχή του, τη Μελίκη.
Πιθανολογώ ότι οι δυο Βεροιώτες εκτός της πόλης τους δεν πρόκειται να πάρουν σε άλλες οργανώσεις σπουδαία πράγματα. Και αν υποθέσουμε ότι στη Βέροια η συμμετοχή θα είναι τέτοια όπως την Κυριακή που δεν μπόρεσε μια οργάνωση με 5.300 μέλη- φίλους να κάνει συνέλευση τότε και οι δυο θα έχουν πρόβλημα.
Άφησαν τελευταίο τον Σισμανίδη που πιστεύω ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί πρώτος. Προσδοκά να υποστηριχτεί από την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια, την Αλεξάνδρεια και ευρύτερα, στην περιοχή απ όπου κατάγεται, την εκείθεν του Αλιάκμονα περιοχή, και βέβαια στην περιοχή όπου δουλεύει ως υπάλληλος των ΕΛΤΑ.
Ο Μελ. Σισμανίδης με την συμμετοχικότητα που τον διακρίνει, την ανιδιοτέλεια και την προσήλωσή του στο κοινό καλό θα είναι ευχής έργον για το Πασόκ εδώ στην Ημαθία να τον εκλέξει ως γραμματέα. Κανενός παιχνίδια δεν θα παίξει, δεν θα στοιχηθεί πίσω από βουλευτές ή επίδοξους αλλά θα φροντίσει να υπάρχει διαφάνεια και κομματικότητα.
Πιθανολογώ βάσιμα ότι αυτές τις σκέψεις κάνουν αρκετοί στο χώρο του Πασόκ και γι αυτό ο Μελ. Σισμανίδης είναι το φαβορί, πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή των μελών του Πασόκ την ερχόμενη Κυριακή όταν πάνε στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: