Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟ

Ομόφωνα όχι είπε στην χτεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Αντιγονιδών σε ενδεχόμενη συνένωση του δήμου τους με άλλον, μεγαλύτερο δήμο είτε αυτόν της Αλεξάνδρειας είτε αυτόν της Βέροιας.
Οι παρατάξεις δια των αρχηγών τους εκφράζοντας τις διαθέσεις των ψηφοφόρων πολιτών του δήμου, όπως υποστήριξαν, διατράνωσαν κατηγορηματικά ότι πιθανή διάλυση του δήμου θα επιφέρει σειρά προβλημάτων στους κατοίκους, θα ερημοποιήσει τα χωριά και ως εκ τούτου θα επέλθει η υποβάθμισή τους.
Ο δήμαρχος Γρ Στεργιόπουλος (φωτ. αριστερά) είπε μεταξύ άλλων ότι όσο το αργότερο γίνει η όποια συνένωση τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα κέρδη του δήμου.
Η Άννα Λαμπίρη (φωτ. δεξιά), επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, είπε ότι απαιτείται ευρύς διάλογος με τους κατοίκους και τους φορείς του δήμου ώστε αυτοί να αποφασίσουν τι θέλουν και εξέφρασε την βεβαιότητά της ότι ο δήμος Αντιγονιδών δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να συνενωθεί με τον δήμο Αλεξάνδρειας ει μη μόνο με τον όμορο δήμο του Απ. Παύλου που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά (αγροτικός πληθυσμός, μη ύπαρξη αστικού κέντρου κλπ).
Ο Δ. Χίρτογλου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπε ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί από το κέντρο χωρίς να δοθεί ουδεμία σημασία στις διαθέσεις των κατοίκων και ότι πρέπει ο δήμος Αντιγονιδών να εστιάσει την προσοχή του σε ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο διεκδικητικό πλαίσιο ώστε να διασφαλιστούν τα χωριά του δήμο που απειλούνται.
Ο αντιδήμαρχος Παν. Γκυρίνης (φωτ. αριστερά) εξέφρασε την αντίθεσή του σε πιθανή συνένωση και είπε ότι αυτή θα είναι εις βάρος των χωριών αφού θα υποβαθμιστούν υπηρεσίες οι οποίες σήμερα υπάρχουν και λειτουργούν.
Τέλος, ο έτερος αντιδήμαρχος Χρ. Γιαννέκας είπε ότι ο δήμος πρέπει να βρίσκεται κοντά στους δημότες και όχι να μετατραπεί σε έναν απρόσωπο μηχανισμό. Δήλωσε δε ότι κατηγορηματικά είναι αντίθετος με όποια συνένωση επιχειρηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: