Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Με το δεξί μπήκε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων στον κύκλο των δικαστικών πράξεων που έχουν κινήσει διάφοροι, εναντίων της δημιουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ημαθία, μετά την εκδίκαση της πρώτης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκ μέρους των εταιρειών EUROKAT και ΔΟΜΟΚΑΤ, ζητώντας την διακοπή της δημοπράτησης που έγινε τον Μάρτιο (η EUROKAT είναι θυγατρική εταιρεία της INTRAKAT, του ομίλου Κόκκαλη, κατά 82% ).
Συναντηθήκαμε με τον Νομικό Σύμβουλο του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ΟΤΑ Ν. Ημαθίας κ. Λάζαρο Μαντρατζή (ΦΩΤ. δεξιά), ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος από το αποτέλεσμα της εκδίκασης της υπόθεσης στο Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 5 Μαΐου. Όπως τονίζει ο κ. Μαντρατζής, και οι δυο εισηγητές της υπόθεσης (δικαστές) έκαναν αρνητική εισήγηση ως προς το επίδικο αίτημα. Η απόφαση αναμένεται τους προσεχείς 2-3 μήνες και ο κ. Μαντρατζής διευκρινίζει ότι ως τότε η διαδικασία της δημοπράτησης θα συνεχιστεί δίχως πρόβλημα με την εξέταση των προσφορών που έχουν καταθέσει οι εταιρείες που έλαβαν μέρος σε αυτήν. Η διαφαινόμενη απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων θα σηματοδοτήσει την ανεμπόδιστη ολοκλήρωση της δημοπράτησης με την εγκατάσταση του αναδόχου και την έναρξη των εργασιών κατασκευής της μονάδας.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ
Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δάλλας, κάλεσε τον τεχνικό σύμβουλο να ενημερώσει τους Δημάρχους για τι εξελίξεις στο θέμα των Σταθμών Μεταφόρτωσης του Συνδέσμου. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας είναι έτοιμος να υποδείξει νέο χώρο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Ο Τεχνικός Σύμβουλος διαβεβαίωσε ότι όλα βρίσκονται σε τελικό στάδιο και η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει χωρίς πρόβλημα. Ο κ. Δάλλας επεσήμανε ότι τα έργα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2009. Ακόμα διευκρινίστηκε οτι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δεν θα έχουν μόνιμες εγκαταστάσεις συγκέντρωσης απορριμμάτων. Τα απορριμματοφόρα θα εκφορτώνουν απευθείας σε κινούμενα αυτοκινούμενες πρέσες - κοντέινερ και τα απορρίμματα θα απομακρύνονται για διαχείριση στη Μονάδα χωρίς να μένει τίποτα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: