Σάββατο 10 Μαΐου 2008

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ* Εκδήλωση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ Α.Ε για την παραγωγή ελληνικού κριθαριού για μπίρα

* Σε εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας παρουσιάστηκε η νέα στρατηγική της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σχετικά με την αύξηση του μεριδίου του εγχωρίως καλλιεργημένου κριθαριού για τα προϊόντα της
* Στόχος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι η ανάπτυξη ελληνικών ποικιλιών σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ινστιτούτα, προκειμένου στο σύντομο μέλλον όλες οι ποικιλίες να είναι ελληνικής προέλευσης

Εκδήλωση για τους τοπικούς καλλιεργητές και τους συνεργάτες της διοργάνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τοπικοί παραγωγοί και παράγοντες ενημερώθηκαν για τη νέα της στρατηγική της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σχετικά με την συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού για την παραγωγή μπίρας, αλλά και για τα οφέλη της συμβολαιακής καλλιέργειας η οποία κατοχυρώνει τον Έλληνα παραγωγό όσον αφορά στην ποσότητα κριθαριού και την τιμή αγοράς.
«Στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά κριθάρι που παράγεται στην χώρα μας για την παραγωγή της μπίρας και χρειαζόμαστε περίπου 60 χιλιάδες τόνους» τόνισε ο γεωπόνος της Ελλ. Ζυθοποιίας κ. Αλεξίου.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός σημείωσε ότι η πολιτική βούληση του Υπουργείου Γεωργίας είναι να στηρίζει ό,τι νέο έρχεται και το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί παραγωγοί της περιοχής, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και αρκετά πολιτικά πρόσωπα όπως ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Ηλ. Φωτιάδης, ο Νομάρχης Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης, οι δήμαρχοι Μπ. Γκιόνογλου και Φ. Δημητριάδης, δήμαρχοι από τους γύρω νομούς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: