Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
29 Μαΐου 2008
Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) για κήρυξη απεργίας από τις 2 Ιουνίου, αορίστου διαρκείας, ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας χτυπιέται καίρια στην πιο κρίσιμη φάση που αφορά την διάθεση της παραγωγής ροδακίνου. Για μια ακόμη φορά επιλέγουν το ευαίσθητο Μακεδονικό προϊόν το ροδάκινο να ασκήσουν πίεση προς την Κυβέρνηση για επίλυση θεσμικών αιτημάτων τους οδηγώντας σε οικονομικό θάνατο χιλιάδες αγρότες.
Θεωρούμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο να επιλέγεται σαν χρόνος διεκδίκησης και επίλυσης των προβλημάτων τους η συγκεκριμένη περίοδος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι γίνεται σκόπιμα και σ΄ αυτό φέρουν μεγάλη ευθύνη οι τοπικοί εκπρόσωποι της περιοχής στην ΠΕΓΔΥ που συνηγόρησαν σ΄ αυτή την απόφαση και δεν ζήτησαν την εξαίρεση των περιοχών Ημαθίας- Πέλλας- Κοζάνης , πράγμα που έκαναν οι Γεωπόνοι των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου.
Μας προκαλεί εύλογα ερωτήματα γιατί επιλέγονται σχεδόν πάντα το Ροδάκινο και οι Αγρότες που το καλλιεργούν σαν εξιλαστήρια θύματα, και να αφήνονται ανέγγιχτα τα πορτοκάλια, οι φράουλες, τα σταφύλια και λοιπά προϊόντα της Νοτίου Ελλάδος.
Δεν είμαστε αντίθετοι με την διεκδίκηση επίλυσης των αιτημάτων των Γεωπόνων, είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι και εκφράζουμε την ΟΡΓΗ των Αγροτών οι οποίοι αν και η φτωχότερη εισοδηματικά τάξη των Ελλήνων να χρησιμοποιείται εκβιαστικά σαν όμηρος και θύμα για την επίλυση των προβλημάτων και οι μόνοι ωφελημένοι να είναι οι ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ που περιμένουν να κερδοσκοπήσουν. Υπογραμμίζουμε επίσης ότι όταν απεργούν και κινητοποιούνται οι Αγρότες δεν χάνουν τους μισθούς τους οι Γεωπόνοι της ΠΕΓΔΥ.
Επιπρόσθετα επί 300 ημέρες τον χρόνο συμμετέχουμε σε εκθέσεις, προβάλουμε το προϊόν, αναζητούμε πελάτες και νέες αγορές, κλείνουμε συμφωνίες, εφαρμόζουμε συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης για ασφαλή προϊόντα για τον καταναλωτή, προετοιμάζουμε με επιμέλεια τα αγροκτήματα και με αυξημένο κοστολόγιο και ενώ όλα αυτά γίνονται με μόχθο, επιμέλεια και υψηλό επαγγελματισμό η ΠΕΓΔΥ, με σκοπιμότητα επιλέγει το πιο ποιοτικό προϊόν της χώρας να το χτυπήσει την πρώτη μέρα έναρξης των εξαγωγών.
Μετά τα παραπάνω, εκφράζοντας τα αισθήματα της Τοπικής Κοινωνίας και ειδικότερα της Αγροτικής Τάξης, κάνουμε έκκληση στους Τοπικούς Γεωπόνους και ειδικότερα στους ποιοτικούς ελεγκτές να μην αφήσουν να πληγεί ο κλάδος στον οποίο στηρίζεται η τοπική Οικονομία και τον οποίο οι ίδιοι έχουν ταχθεί να προάγουν και να προστατεύουν.
Οι Κοινοπρακτούσες Ομάδες
Α.Σ. ΑΛΙΑΚΜΩΝ, ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ, Α.Σ. ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ, Α.Σ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΝΑΟΥΣΗΣ, ΑΣΟΠ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΝΑΟΥΣΗΣ, Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ, Α.Σ. ΜΕΣΗΣ, Α.Σ. VENUS GROWERS, Α.Σ. ΝΑΟΥΣΗΣ, ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: