Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΣΤΑ ΔΥΟ ΟΙ 12 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ* ΟΙ "ΜΙΚΡΟΙ" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Νο2

Δυο τάσεις ανάμεσα στους δημάρχους καταγράφηκαν σήμερα στα Ριζώματα όπου συνεδρίασε το ΔΣ της ΤΕΔΚ Ημαθίας παρόντων των 12 δημάρχων το νομού. Το θέμα που απασχόλησε τους αιρετούς ήταν η σχεδιαζόμενη διοικητική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το ΥΠΕΣ και προβλέπει, όπως είναι αυτονόητο, την δραστική μείωση των ΟΤΑ τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και στο νομό Ημαθίας. Ακούγεται δε ότι οι δήμοι που τελικά θα μείνουν στην Ημαθία δεν θα ξεπερνούν τους τέσσερις (4) αν και οι μεγάλοι δήμοι (Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια) προτιμούν οι αριθμός να μειωθεί στους τρεις (3).
Από την συζήτηση όπου ο καθένας δήμαρχος εξέφρασε την προσωπική του άποψη δεδομένου ότι σε κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν μπήκε ως θέμα συζήτησης, διαπιστώθηκε ότι οι μεγάλοι δήμοι θέλουν την υποχρεωτική συνένωση χωρίς να μεσολαβήσει κάποιο διάστημα όπου θα υπάρχει η δυνατότητα της εθελούσιας συνένωσης στη βάση των κινήτρων οικονομικών κυρίως.
Αντιθέτως δε οι μικροί δήμοι προτιμούν να μείνει ως έχει το καθεστώς προφανώς διότι απειλείται η καρέκλα τους επικαλούμενοι βέβαια την αφομοίωση των μικρών χωριών από τους μεγάλους δήμους κλπ.

Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι οι αιρετοί της Ημαθίας θα πρέπει να καταλήξουν σε κάποιο πολιτικό κείμενο ως τις 23 Μαΐου όπου θα γίνει η Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ Ημαθίας στην Αλεξάνδρεια και το κείμενο αυτό να αποσταλεί στην ΚΕΔΚΕ εν όψει του συνεδρίου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: