Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

KEEΡΦΑ - Απαράδεκτη η αθωωτική απόφαση του Άρειου Πάγου υπέρ της εργοδοσίας και κατά των εργατών γης της Ν.Μανωλάδας

9/10/2014
Πέτρος Κωνσταντίνου


Με μια απόφαση απαράδεκτη από μέρους του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Παρασκευαΐδη δίνεται κάλυψη στην προκλητική και άδικη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας που προκάλεσε σάλο όταν έφτασε να αθωώσει τον εργοδότη και τον μπράβο ενώ μοίρασε ποινές με ανασταλτική ισχύ για ...
άλλους δύο για τους πυροβολισμούς κατά των εργατών Γής της Ν. Μανωλάδας στα φραουλοχώραφα στις 17 Απρίλη 2013.

Είναι μια πρόκληση που δεν αφορά μόνο τους μετανάστες και το αντιρατσιστικό κίνημα αλλά όλο το εργατικό κίνημα στη μάχη του κατά της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Αν μπορούν τα αφεντικά να μην πληρώνουν μεροκάματα και να βάζουν μπράβους να πυροβολούν τους εργάτες, τότε γυρνάμε πίσω αιώνες.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτές τις βαρβαρότητες , ούτε την νομιμοποίηση τους με το πιό απροκάλυπτο τρόπο από τα δικαστήρια.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμική απάντηση με την κλιμάκωση των αγώνων, με μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη στο ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και στη μεγάλη Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη.

Η μάχη για δικαιοσύνη στους εργάτες Γης της Μανωλάδας θα συνεχιστεί μέχρι την νίκη, μέχρι τη καταβολή των δεδουλευμένων και το τσάκισμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τις απαράδεκτες δικαστικές μεθοδεύσεις κατά των εργατών Γης στα φραουλοχώραφα.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: