Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Στο "ψυγείο" η χώρα από την Τρίτη -Χιόνια ακόμα και στην Αττική

Από την Τρίτη όλη η χώρα θα μπει στο "ψυγείο" με την θερμοκρασία να καταγράφει κατακόρυφη πτώση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάσουν στο Αιγαίο ακόμη και τα 8 μποφόρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι...
στην Αθήνα η θερμοκρασία θα πέσει από τους 12 βαθμούς τη Δευτέρα, στους 2 την Τρίτη. Αναμένονται χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 (μείζον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, μετά το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, μετά το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νοτιά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Μετά το απόγευμα και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και μετά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το βραδύ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη ψυχρή εισβολή από τα Βόρεια
Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις απογευματινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: