Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τρομοκρατία και περικοπές καταγγέλλει το Ε.Κ Χανίων στο Σ/Μ Μαρινόπουλος - Ανακοίνωση

Για παράνομες και αντιεργατικές ενέργειες, κατηγορούν οι εργαζόμενοι τη διοίκηση του σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος".
Αναλυτικά, το εργατικό κέντρο κέντρο Χανίων "καταγγέλλει την εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ (CAREREFOUR) για την παράνομη και αντιεργατική της ενέργεια, η οποία...
προσπαθώντας να προετοιμάσει την περικοπή μιας σειράς επιδομάτων των εργαζομένων, επικαλείται μέσω της μισθοδοσίας ότι αυτά χορηγούνται εξ’ ελευθεριότητας του εργοδότη και ότι έχει το δικαίωμα της ανάκλησής τους, στο μέλλον, μονομερώς! 

Πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία.

Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., δεσμεύεται νομικά από την εθνική κλαδική ΣΣΕ του Εμπορίου (ΣΣΕ από 1.7.2013) στην οποία έχει δεχθεί ανεπιφύλακτα και την εφαρμόζει μέχρι σήμερα.

Στην από 1.7.2013 κλαδική ΣΣΕ του Εμπορίου, έχουν κατοχυρωθεί και χορηγούνται όλα τα επιδόματα, όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων, το δε ύψος των αποδοχών τους (βασικός μισθός, επιδόματα βάσει ΣΣΕ, τυχόν άλλες παροχές) έχει καταστεί αναπόσπαστο μέρος των ατομικών συμβάσεων εργασίας τους. Συνεπώς, κάθε μείωση αποδοχών μονομερώς από τον εργοδότη, συνιστά βλαπτική μεταβολή, είναι άκυρη και παράνομη.

Καλούμε την εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να σταματήσει άμεσα τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων και να μην πειράξει ούτε έναν.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να εμπιστευτούν και να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στα Εργατ/κά Κέντρα της περιοχής τους και αγωνιστικά να απαντήσουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν καμιά ατομική σύμβαση εργασίας και να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα δικαιώματά τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: