Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Καταψήφισε τις "Λευκές Νύχτες" ο Άγγελος Χάγιος / Ανακοίνωση

Με ανακοίνωσή της η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική", αναφέρει ότι ο περιφερειακός της σύμβουλος Άγγελος Χάγιος, καταψήφισε τις «Λευκές Νύχτες».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με μια άθλια απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στις 19/12/2013, παρατείνεται το...
ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων το Σάββατο 28 Δεκέμβρη μέχρι τις 11 το βράδυ!

«Λευκή Νύχτα» το ονομάζουν, και καλούν τους μεν εμποροϋπάλληλους -παρά την ριζικά αντίθετη στάση των σωματείων τους- να δουλεύουν σαββατιάτικα μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα, τους δε υπόλοιπους εργαζόμενους να ψωνίζουν, λες και είναι οι ώρες που τους λείπουν…

Σε μια πόλη που την έχει ρημάξει στην κυριολεξία η αντεργατική επίθεση του κεφάλαιου,
Σε μια πόλη που χειμάζεται από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους,
Σε μια πόλη που πνίγεται από την αιθαλομίχλη του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν στο δρόμο,
Σε μια πόλη με δεκάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα, βυθισμένα στο κρύο και το μαύρο σκοτάδι της νύχτας,

-με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, απλήρωτους και επισφαλώς εργαζόμενους
που καλούνται ωστόσο να πληρώνουν αλλεπάλληλους φόρους και χαράτσια,

-μετά την καταλεηλάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, τα «απελευθερωμένα» και τα ελαστικά ωράρια,

-μετά τις εργάσιμες Κυριακές,
έρχονται τώρα και οι «Λευκές Νύχτες».

Οι «Άγιες Νύχτες» των "δυνάμεων της αγοράς", που επιδιώκουν να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση ξεζουμίζοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο της εργασίας προς όφελος των αλυσίδων και των πολυεθνικών του εμπορίου.

Το θράσος τους, που δεν έχει όρια, δείχνει ξεκάθαρα τη μεγάλη αλήθεια:
Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Οι γιορτές με τους ξυλοπόδαρους και τους τενόρους, δεν είναι η βιτρίνα που επιχειρεί να κρύψει τα κοινωνικά ερείπια. Είναι το δοκιμαστήριο για την πλήρη αποχαλίνωση του κεφάλαιου και των υπηρετών του σε κυβέρνηση, Δήμο και Περιφέρεια.

Αυτονόητη ένδειξη στοιχειώδους ταξικής αλληλεγγύης είναι φυσικά η πλήρης αγοραστική αποχή από τη φιέστα του Σγουρού και του Καμίνη.
Το μαχόμενο εργατικό κίνημα παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, για εργασιακή αξιοπρέπεια και ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: