Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ - Το κάνει ήδη η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Ο νόμος τον οποίο κατέθεσε χθες το βράδυ η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οδηγεί σε δήμευση των περιουσιών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και σε εξουθενωτικούς φόρους για τη μεγάλη πλειοψηφία των ...
πολιτών.

Μονιμοποιεί το προσωρινό (ΕΕΤΗΔΕ), παγιώνει την παρανομία (ψεύτικες «αντικειμενικές αξίες»), καθιερώνει την αδικία (φορολόγηση ανθρώπων που δεν έχουν περιουσία αλλά χρέη στις τράπεζες μεγαλύτερα της αξίας των σπιτιών τους) καιξεκινά τη διαδικασία δήμευσης των χωρίς έσοδα ακινήτων(αστικά οικόπεδα, κλειστά, ξενοίκιαστα και ημιτελή σπίτια γραφεία και μαγαζιά).

Ταυτόχρονα πλήττει με ένα ακόμα φόρο τις νοικοκυρεμένες επιχειρήσεις που επένδυσαν σε δική τους ιδιοκτησία, ενώαφαιρεί αντισυνταγματικά το δικαίωμα της δικαστικής προστασίας από όσους δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους αυτούς.

Μοναδικοί ωφελημένοι από το τερατούργημα αυτό, όσοι διαθέτουν μετρητά (μαύρα ή άσπρα), οι οποίοι ως «επενδυτές» θα αγοράσουν σε τιμές πυρκαγιάς την εκποιούμενη περιουσία.

Η Δράση καλεί τους βουλευτές των δύο κυβερνητικών κομμάτων να μην ψηφίσουν αυτό το τερατούργημα και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με κάθε θεμιτό νόμιμο μέσο για να ανατραπεί αυτή η παράλογη και εξοντωτική φορολογία.

Η άρση του φόρου και η υποκατάσταση του από ένα λογικό τέλος που θα διαχειρίζονται οι Δήμοι, αποτελεί βασική μας πολιτική δέσμευση. Με ταυτόχρονη μείωση των κρατικών δαπανών, όπου συνεχίζονται οι γνωστές πελατειακές πρακτικές (νέοι διορισμοί, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις από τα 50 κ.λπ.).

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε τον νομικό και πολιτικό αγώνα σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα και αύριο κλιμάκια της Δράσης ενημερώνουν τους πολίτες για την εξοντωτική φορολογία ακίνητα και συλλέγουν υπογραφές στις σχετικές προσφυγές στο Άργος και στον Βόλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: