Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΖΕΥΓΟΣ ...7αρια

Δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο να παίρνεις πρόσκληση για συνέντευξη ανάμεσα στις γιορτές. Ήταν προφανές ότι ο Μ. Χαλκίδης είχε μια πρεμούρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να προλάβει καταστάσεις, να δημιουργήσει κλίμα, να έχει το χρόνο τώρα που βρίσκεται για μεγάλο διάστημα στην Ημαθία να δει από κοντά πως θα...διαμορφωθεί η κατάσταση στο νομό.
Η ανακοίνωση που έκανε αφορούσε στην εκ νέου υποψηφιότητά του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Μια υποψηφιότητα που ο ίδιος είχε "φροντίσει" να υπονομεύσει με διαρροές ότι έφτασε η ώρα να αποσυρθεί, ότι έκλεισε ο πολιτικός του κύκλος ως βουλευτής και παράλληλα άφηνε ορθάνοιχτη την πόρτα, το ενδεχόμενο, να μεταπηδήσει σε άλλο στίβο, αυτό της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης.
Ο Μ. Χαλκίδης όντας βουλευτής από το 2000 και μια δεκαετία περίπου δήμαρχος και κοινοτάρχης είναι προφανές ότι έκανε έναν μεγάλο κύκλο στα κοινά και ορθώς κατά την άποψή μου είχε κατασταλάξει, είχε αποφασίσει, όπως και ο ίδιος είπε, να αποσυρθεί. Είχε αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος βουλευτής και μάλιστα είχε σκεφτεί τον τόπο που θα δώσει την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη. Θα μιλούσε για τελευταία φορά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη γενέτειρά του, στη Μελίκη.
Και ξαφνικά, εν μέσω γιορτών, καλεί εσπευσμένα τους δημοσιογράφους για να τους ανακοινώσει ότι άλλαξε άποψη, άλλαξε απόφαση και ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή. Προφανώς για άλλα είκοσι χρόνια στα κοινά...
Δικαίωμα του του βουλευτή να νομίζει, να θεωρεί ότι ένας κύκλος έκλεισε και ότι μπορεί να ανοίξει ένας άλλος, διαφορετικός από τον πρώτο. Όμως, δε μπορεί να πιστεύει ότι γίνει πιστευτός από τους συμπολίτες ψηφοφόρους ότι η αλλαγή της απόφασής του ήταν η ημίωρη συνάντησή του με τον Σαμαρά που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Ο ίδιος τόνισε, υπερτόνισε θα έλεγα, τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ίσως ήθελε να δείξει στους Ημαθιώτες ότι ο ίδιος συναντάται με τον Σαμαρά ενώ ο συντοπίτης του Μπαρτζώκας με τον ...Λυκουρέτζο.
Ότι κι αν είχε στο μυαλό του θεωρώ ότι ο επικοινωνιακός σχεδιασμός που έγινε ήταν αναποτελεσματικός και αυτό διότι το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν μια αγχωμένη και σπασμωδική επιχείρηση ανάκτησης των πολιτικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του Μ. Χαλκίδη.
Είδαμε όλοι μας έναν βουλευτή που θέλει διακαώς να επανεκλεγεί διότι αυτό απαιτείται για να προκύψουν οι νέοι δρόμοι που οδηγούν στο νέο κύκλο της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Είδαμε έναν Μ. Χαλκίδη που ένιωθε στενάχωρα σε έναν ρόλο που δεν μπορεί να παίξει όταν εποίησε την ανάγκην φιλοτιμίαν και δεν έριξε μπινελίκια αλλά γέφυρες κομματικής αγάπης και θαλπωρής στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Που άραγε πήγε ο παρορμητικός Χαλκίδης του καλοκαιριού όταν μιλούσε απαξιωτικά τόσο για τον πρώην βουλευτή Τσαβδαρίδη όσο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ημαθίας Σ. Ακριτίδη.
Ο Μ. Χαλκίδης είναι ένας έξυπνος πολιτικός και το έχει αποδείξει. Με όρους σύγχρονους και όρους "πολιτικής πιάτσας" ίσως θεωρείται ένας εκ των ελαχίστων πετυχημένων βουλευτών της Ημαθίας τα τελευταία σαράντα χρόνια. Όμως, κι αυτός όπως και τόσοι άλλοι έχουν ενσωματώσει, έχουν κάνει την πολιτική αναπόσπαστο κομμάτι τους που δε μπορούν να κάνουν χωρίς αυτή. Και όταν έρχεται η ώρα, όταν έρχεται η ώρα να αποχωρήσουν τότε κάνουν το μοιραίο λάθος.
Βέβαια, ο Μ. Χαλκίδης δεν άλλαξε απόφαση χωρίς να υπολογίσει τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής του. Γνωρίζει ότι ο πόλεμος που θα δεχτεί θα είναι ανελέητος και ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει την πρωτιά που έχει από τη πρώτη του εκλογή.
Όμως, φαίνεται ότι οι δεσμεύσεις, οι υποσχέσεις που πήρε από τον Σαμαρά είναι ισχυρότερες από την φθορά που θα υποστεί το προσωπικό του προφίλ.
Σε επόμενες αναρτήσεις θα αναφερθούμε στις σκέψεις και τους σχεδιασμούς του Μ. Χαλκίδη αναφορικά με το υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία, με τις ενδοκομματικές σχέσεις με τους παράγοντες στο νομό κλπ
-Επίσης, σε νεώτερες αναρτήσεις τα βίντεο από την συνέντευξη που έγινε σήμερα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σου χάλασε τη συνεργασία σου με τον Μπαρτζώκα, Μόχλα!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ....ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ 1/10 ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
1 ο χαλκιδησ δεν σε καλεσε στη συνέντευξη του, εσύ γιατί πείγες;
2 ο χαλκιδησ άλλα είπε και εσύ ....άλλα γράφεις ότι είπε. γιατί άραγε;
3 ξερεις και πόκερ.... περίεργο! αυτό είναι αντρικό παιχνίδι.

4. πολύ άγχος με τον Χαλκίδη.γιατί;

BESTGRAIN M.I.K.E είπε...

ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟΣΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΣ ΞΑΝΑΒΑΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ
Μ.Χαλκίδης ο Ζιώγας μιλάει με τον Σαμαρά (Βέντεο) Ομορφάνδρα μου όνειρο ζω…
www.laikoyra.gr