Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ "ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ" ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένοικοι της πρώην κατάληψης «Επιβίωση» και αλληλέγγυοι, συνεχίζουμε μαζί, ένα δρόμο διαφορετικό από αυτόν που έχει πάρει η σελίδα της «Επιβίωσης» στο Facebook και ο άνθρωπος που τώρα πλέον τη διαχειρίζεται.
Οι περισσότεροι από εμάς διαφωνήσαμε μαζί του σε... πολύ σημαντικά θέματα και δεν μπορούσαμε πλέον να συνυπάρξουμε ή να συνηγορήσουμε στο τρόπο που επιλέγει να λειτουργεί, ο οποίος είναι προσωπική του βούληση και όχι συλλογική απόφαση.

Δεν συμμετέχουμε στο κάλεσμα που έχει ανακοινωθεί για την παραμονή της πρωτοχρονιάς για επανακατάληψη του κτηρίου στη Φράγκων 17και δεν μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες κανενός. Στόχος μας ήταν η ανάκτηση της ζωής μας με όρους δικούς μας. Τίποτα λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Το αν και πως θα συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε ως «οικογένεια» είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί και θα το διαχειριστούμε όλοι μαζί από κοινού.

Τα όσα έχουν ακολουθήσει την εκκένωση του χώρου, ανέδειξαν με ξεκάθαρο τρόπο το έλλειμμα δημοκρατίας που υπήρχε στο εγχείρημα της «Επιβίωσης». Η από κοινού απόφαση των περισσοτέρων από εμάς να συνεχίσουμε ενωμένοι σε κάτι νέο, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, αποδεικνύει πως γεννήθηκε κάτι πραγματικά δυνατό που δεν σταματά με την εκκένωση ή με την επιθυμία κάποιων για προβολή.

Θα συναντηθούμε ξανά. Όσοι ζήσαμε ως άστεγοι και όσοι αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο αυτό, βλέπουμε πως οι δρόμοι γεμίζουν ανθρώπους και η ανάγκη να σταθούμε αλληλέγγυοι είναι εντονότερη από ποτέ.

Δεν δεχόμαστε το περιθώριο
Δεν δεχόμαστε κηδεμόνες και εκπροσώπους
Δεν δεχόμαστε ελεημοσύνη

Ευχαριστούμε και πάλι όσους μας στήριξαν στην «Επιβίωση». Όλοι εσείς είστε ο λόγος που έπρεπε να διαχωρίσουμε και δημόσια τη θέση μας και να σας ενημερώσουμε για όσα έχουμε αποφασίσει στις συνελεύσεις μας.

Άστεγοι - Μετανάστες - Φοιτητές - Αλληλέγγυοι

πηγή: Ιντιμίντια

Δεν υπάρχουν σχόλια: