Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Προχωρά η συνεργασία των δήμων Δίου - Ολύμπου, Πέλλας, Βέροιας και Νάουσας

Συνάντηση των τεσσάρων δήμων που έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας για ενιαία ανάδειξη των πιο σημαντικών αρχαιολογικών τόπων των περιφερειακών ενοτήτων Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά την ενημέρωση που έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο δήμου Δίου-Ολύμπου από τον...αναπληρωτή δήμαρχο, Γιώργο Φαρμάκη, σκοπός της διαδημοτικής συνεργασίας είναι η ανάδειξη αρχαιολογικών τόπων οι οποίοι ιστορικά συνδέονται με το όνομα και την προσωπικότητα, τη ζωή και τη δράση τού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η δημιουργία του δικτύου περιοχών με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και με κεντρικό πρόσωπο τον Αλέξανδρο, ήταν μια ιδέα του δημάρχου Νάουσας Αναστάσιου Καραμπατζού. Όπως έγινε γνωστό, προτεραιότητα του δικτύου είναι η δημιουργία ενός φυλλαδίου που θα διατεθεί για πληροφόρηση, καθώς και ενός ιστότοπου μέσω του οποίου θα δίνονται τόσο αρχαιολογικές - ιστορικές πληροφορίες, όσο και γενικές πληροφορίες σε συνάρτηση με το φυσικό περιβάλλον των μνημείων, με τα καταλύματα, τη γαστρονομία αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική δραστηριότητα κάθε περιοχής. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας μελέτης για την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στους τέσσερις δήμους αλλά και σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσει ώστε να επισκεφθεί κάθε αρχαιολογικό χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: