Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο στον Παπανδρέου

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να μην άνοιξε τα χαρτιά του, ωστόσο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μάσησαν τα λόγια τους.
Οι κκ. Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος, Μίχας και Βενιζέλος, μίλησαν για την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας, ζητώντας να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών... Ευ. Βενιζέλος ζήτησε να έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθούν πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο, καθώς μετά την υπογραφή, η χώρα θα μπει σε προεκλογική περίοδο.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, σχολιάζοντας μια φράση του κ. Παπανδρέου ότι "θα κάνω το χρέος μου", ζήτησε διευκρίνηση "ποιό απ΄ όλα" τα χρέη εννοεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι στην εισήγηση του κ. Παπανδρέου υπάρχουν πολλές ασάφειες, οι οποίες δεν βοηθούν κανέναν.

Πρότεινε μάλιστα, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν ξεκαθαριστούν, να συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο για να πάρει σχετικές αποφάσεις.

Χωρίς σαφή τοποθέτηση ο Γ. Παπανδρέου
Δύο ώρες κράτησε η εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνέρχεται με διευρυμένη σύνθεση, καθώς συμμετέχουν υπουργοί και κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε μια ανασκόπηση της κυβερνητικής διετίας του Κινήματος, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και πάλι στην αρχή του νέου έτους, χωρίς, πάντως, να προσδιορίζεται η σύνθεσή του, δηλαδή, εάν θα συμμετέχουν και άλλα στελέχη, όπως και το αντικείμενο.

Παρά τη μεγάλη προσμονή, δεν υπήρξε τελικά κάποια τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου σχετικά με τις διαδικασίες διαδοχής του.

Η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 4 με στελέχη της Ιπποκράτους, να αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση "είναι έτοιμος να μιλήσει" και πρόσθεσαν χαρακτηριστικά ότι "αντί να μαθαίνουμε από τις τηλεοράσεις τι γίνεται ή τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ, ας μιλήσουμε κι εμείς".

Πιέσεις για λήψη αποφάσεων
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας φόβους ακόμα και για διάσπαση, ζήτησαν με επιστολή τους να ανοίξουν οι διαδικασίες διαδοχής εδώ και τώρα.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Έξαρχος, Νίκος Σηφουνάκης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Πάνος Μπεγλίτης, Πέτρος Ευθυμίου, Μαριλένα Κοππά, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μανώλης Μπετενιώτης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιάννης Μαγκριώτης, Χρήστος Παπουτσής, Θεόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Πανταζής, Φώφη Γεννηματά, Χάρης Καστανίδης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Απόστολος Κακλαμάνης, Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Έφη Χαλάτση, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Σωκράτης Ξυνίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Νίκος Σαλαγιάννης, Τόνια Αντωνίου, Κώστας Σκανδαλίδης, Κώστας Ασκούνης, και Ευάγγελος Βενιζέλος


πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: