Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ- ΕΜΠΛΟΚΗ

Εμπλοκή παρουσιάστηκε εκ νέου στο δήμο Βέροιας, όπως και σε μια σειρά δήμων στη χώρα, και η οποία αφορά στη μεταφορά των μαθητών και ειδικότερα στην πληρωμή των φορέων που εκτελούν τα μαθητικά δρομολόγια.
Πιο συγκεκριμένα το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε την σχετική διαδικασία του δήμου Βέροιας διότι δεν έγιναν μια σειρά από... ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο και τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών δεν είχαν επισυναφθεί με τα τιμολόγια ώστε να είναι πλήρης ο φάκελος.
Τι άραγε δεν έγινε; Δεν έλεγξε ο δήμος Βέροιας αν έχει ή όχι επάρκεια ο κάθε οδηγός του ΚΤΕΛ που κάνει τις μεταφορές. Ναι, αυτή είναι η αιτιολογία που βρήκε το Ελεγκτικό και μπλόκαρε την πληρωμή των μεταφορέων λες και το ΚΤΕΛ που εκτελεί δρομολόγια σε όλη τη χώρα με τους ίδιους οδηγούς δεν είναι επαρκές και χρειάζεται νέα γραφειοκρατία για να αποδειχτεί το αυτονόητο.
Όμως, το ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο λειτουργεί με τέτοιο τρόπο πηγάζει από το γεγονός ότι έτσι προβλέπει ο νόμος του ΠΑΣΟΚ που πομπωδώς έχει ονομαστεί η όλη μεταρρύθμιση ως "Καλλικράτης".
Αντί να λειτουργήσει υπέρ της αποκέντρωσης και της ανάπτυξης αυτός ο νόμος αποτελεί εκ των πραγμάτων την ταφόπλακα της περιφερειακής ανάπτυξης, την οριστική καταδίκη των χωριών και των κωμοπόλεων που έχουν σαλαμοποιηθεί. Βλέπουμε να έχουν μπλοκάρει όλες οι λειτουργίες των δήμων σε όλα τα επίπεδα διότι απαιτείται τόσο μεγάλη γραφειοκρατία, οι εγκύκλιοι καταφτάνουν με καταιγιστικό ρυθμό καθημερινά στα γραφεία της διοίκησης και το αποτέλεσμα είναι να μη μπορεί να λειτουργήσει τίποτα.
Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βέροιας αποφάσισε να κάνει ένσταση στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να πληρωθούν οι μεταφορείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: