Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Standard and Poor's: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η Standard and Poor's. Κάνει λόγο για κίνδυνο χρεοκοπίας....
Παρά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για στήριξη της Ελλάδας με νέο πακέτο βοήθειας, οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν να χτυπούν την ελληνική οικονομία.

Αυτή τη φορά, σειρά είχε η Standard and Poor's, η οποία υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες, από CCC σε CC, την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Ο οίκος, στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι προέβη στην υποβάθμιση εξαιτίας "του κινδύνου για στάση πληρωμών από μέρους της Ελλάδας".

Η Standard and Poor's συνοδεύει την νέα αξιολόγηση με μια "αρνητική προοπτική" για την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί στους ερχόμενους μήνες να προβεί σε νέα υποβάθμιση.

Ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της περασμένης Πέμπτης ουσιαστικά συνεπάγονται "επιλεκτική χρεοκοπία" για την Ελλάδα, την οποία κατατάσσει στην κατηγορία "υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας".

Η Standard and Poor's, διατηρεί αρνητικές τις προοπτικές για την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί στους ερχόμενους μήνες να προβεί σε νέα υποβάθμιση.

Τέλος, αναφέρει ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό χρέος είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές στους ιδιώτες ομολογιούχους.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: