Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ.: Η ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

Η Μαρία Ρεπούση, υπεύθυνη παιδείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με τις επιχειρούμενες αλλαγές της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας ειδικότερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:
Ολοκληρώθηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων η πρώτη ανάγνωση του σχεδίου νόμου για τη μεταρρύθμιση των ΑΕΙ. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις της, κρατάει αδιάλλακτη στάση στις αντιπροτάσεις της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας. Επιμένει να αγνοεί τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις που προβάλλονται για το σύστημα διοίκησης, για τη διάρθρωση των σπουδών, αλλά και για άλλες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, επιλέγοντας μια ρήξη με τα πανεπιστήμια που κινδυνεύει να ακυρώσει ή να καθυστερήσει κάθε θετική ρύθμιση. Επιμένουμε ότι...τα πανεπιστήμια χρειάζονται εκτός από συμβούλια διοίκησης και συγκλήτους που δεν θα είναι διακοσμητικές και πρυτάνεις που θα βγαίνουν μέσα από τα πανεπιστήμια και θα έχουν την απαραίτητη νομιμοποίηση για να διοικήσουν.
Επιμένουμε, επίσης, ότι τα πανεπιστήμια-που οφείλουν, βέβαια, να αξιολογούνται και να λογοδοτούν για το έργο τους-χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους που γίνεται όλο και πιο σημαντικός για την ανάκαμψη της χώρας.
Η κυβέρνηση οφείλει με δική της πρωτοβουλία να επιχειρήσει την αλλαγή του εχθρικού κλίματος που η ίδια δημιούργησε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: