Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ "ΤΕΙΡΕΣΙΑ" ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΓΕΝΟΠ

Θετικά αξιολογεί η διοίκηση της ΔΕΗ τις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος. Με τις προτάσεις διαφωνούν οι συνδικαλιστές τις επιχείρησης, με το αιτιολογικό ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. .....
Η ΡΑΕ προτείνει τη δημιουργία ενεργειακού "Τειρεσία", αύξηση των εγγυήσεων, εγκατάσταση νέων μετρητών, προκειμένου η αγορά ρεύματος να γίνεται με προπληρωμένες κάρτες και δυνατότητα άρνησης προμήθειας ρεύματος αν ο καταναλωτής έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλον προμηθευτή.

«Κάθε αγορά πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους η ΡΑΕ με τις προτάσεις της, που είναι εναρμονισμένες με το πνεύμα του υπό ψήφιση ενεργειακού νομοσχεδίου, επιδιώκει να οριοθετήσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ και γνωστοποιεί ότι έχει υποβάλλει προτάσεις στη ρυθμιστική αρχή, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «αντιμετωπίζει με ευαισθησία τους πελάτες της και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών και παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την εξόφληση των λογαριασμών τους».

Την αντίθεσή της στις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος, εκφράζει η ΓΕΝΟΠ.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ότι η αιτία του προβλήματος είναι η αύξηση της τιμής του ρεύματος και "τα μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων".


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: