Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΘΥΜΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Χρήση βίας από ένστολους κατά μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας αλλά και τον αποκλεισμό των μεταναστών από ιατρική περίθαλψη, καταγγέλλει η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου». Τις κατηγορίες αρνούνται τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας.....
Η οργάνωση, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για άγρια χτυπήματα από γκλοπ και αναφέρει ότι διάθετουν μαρτυρίες. Επίσης καταγγέλουν "έντεχνο" αποκλεισμό των προσφύγων και όσων χρήζουν βοήθειας από την κινητή ιατρική μονάδα της oργάνωσης, κάτι που όπως υποστηρίζουν συνιστά παράβαση του δικαιώματος στην ιατρική περίθαλψη.

Αόριστη χαρακτήρισε την καταγγελία ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών, Ευάγγελος Τζάντζαλος, τονίζοντας ότι αφενός έχουν δοθεί εντολές να μη χρησιμοποιείται βία και να μην γίνεται κακομεταχείριση και αφετέρου ότι κάθε μετανάστης που θεωρεί ότι έχει υποστεί κακομεταχείριση μπορεί να υποβάλει μήνυση.

Από την πλευρά της Αστυνομίας, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Δημήτρης Δριβίλας, είπε και υπεραμύνθηκε των ελέγχων που διενεργούνται σε πρόχειρους καταυλισμούς μεταναστών, λέγοντας ότι αυτοί γίνονται πάντα παρουσία αξιωματικών.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: