Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ. ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Ο πρόεδρος των
τουρ. πρακτόρων
Με αγωγές και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου απαντούν οι πράκτορες των τουριστικών λεωφορείων της Ημαθίας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τα μαθητικά δρομολόγια που πραγματοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2010-2011.
Οι τουριστικοί πράκτορες του Νομού, συναντήθηκαν χθες με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, στον οποίο γνωστοποίησαν την απόφαση τους να καταθέσουν μήνυση και αγωγή κατά παντός υπευθύνου για το...γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή από τα εντελλόμενα η τροπολογία που αφορούσε τα μαθητικά δρομολόγια και έδινε λύση στο πρόβλημα των τουριστικών πρακτόρων, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμη απλήρωτοι.

Υπενθυμίζεται ότι, παρότι οι τουριστικοί πράκτορες μειοδότησαν στον σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό της 9ης Σεπτεμβρίου 2010, αναλαμβάνοντας το έργο μεταφοράς μαθητών δημοτικού και νηπίων και το έργο τους ανατέθηκε με απόφαση του (πρώην) Νομάρχη, παραμένουν ακόμη απλήρωτοι.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Απόστολος Εμμανουηλίδης, οι τουριστικοί πράκτορες πρόκειται να καταθέσουν αγωγές και μηνύσεις κατά παντός Υπευθύνου για διαφυγόντα κέρδη και για το γεγονός ότι από τις 13 Απριλίου του 2011 έχουν αποκλειστεί από τα μαθητικά δρομολόγια τα οποία είχαν αναλάβει.

«Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας. Μας ενδιαφέρει να πάρουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε για όλους αυτούς τους μήνες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Εμμανουηλίδης και έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση αλλά και για άνιση μεταχείριση των τουριστικών πρακτόρων ανά την Ελλάδα, αφού στον νομό Σερρών οι πράκτορες αποπληρώθηκαν στο σύνολό τους ενώ οι λεωφορειούχοι της Χαλκιδικής και Πιερίας έχουν πληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2010.

«Δεχτήκαμε την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να περικόψει κατά 20% τα δεδουλευμένα μας γιατί είχαμε ανάγκη από λεφτά. Έχουν περάσει όμως πόσοι μήνες και εμείς παραμένουμε απλήρωτοι», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών «εκβιαστικό νόμο».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

GIATI TO VOITHEIA STO SPITI TOU DIMOU ALEXANDREIAS PLIROMENOI EINAI ?