Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Την αντίθεσή της δηλώνει η Ομοσπονδία Γονέων Ημαθίας στην αιφνίδια και αναίτια απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλλοπούλου να καταργήσει εν μέσω καλοκαιριού το Γυμνάσιο Πλατέος, το μοναδικό στην κεντρική Μακεδονία.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας είναι:
Βέροια 28 Ιουλίου 2011Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέως και μάλιστα εν μέσω θέρους. Αυτή τη φορά μάλιστα, το Υπουργείο δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, της διαβούλευσης και των παιδαγωγικών κριτηρίων. Άραγε ποιος εισηγήθηκε και με ποια κριτήρια την απόφαση αυτή;

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων (Ο.Ε.Σ.Γ.Κ.) Ημαθίας είναι αντίθετη με την απόφαση αυτή και ζητά να λειτουργήσει κανονικά το Γυμνάσιο Πλατέος. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των γονέων και της τοπικής κοινωνίας.

Η εξέλιξη στο θέμα αυτό (συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων στην Ημαθία), δείχνει ξεκάθαρα πως η λογική των μεμονωμένων αντιδράσεων, η λογική των μεμονωμένων παραστάσεων σε Υπουργείο και φορείς, για να διαχειριστούμε το «δικό» μας θέμα, οδηγεί σε αυτά τα αποτελέσματα. Η επιλογές του Υπουργείου μας αφορούν όλους και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε.

Καλούμε τους γονείς όλων των βαθμίδων να είναι σε επαγρύπνηση και συντονισμένα μέσα από τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων και την Ομοσπονδία μας, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας και εν τέλει για την κοινωνία.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Τολιόπουλος Αντώνης







Δεν υπάρχουν σχόλια: