Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η ιστορία είναι γνωστή. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού πολίτες της Αλεξάνδρειας κατάφεραν να αναστατώσουν τους κατοίκους με πράξεις και σχόλια σε ένα από τα βασικότερα είδη για την καθημερινότητά μας. ΤΟ ΝΕΡΟ.
Βγήκαν από κάθε βήμα που τους δόθηκε και διέσπειραν με άκομψο τρόπο σενάρια, εικασίες, ισχυρισμούς κλπ ότι το νερό που πίνει ο κάτοικος της Αλεξάνδρειας, ο χρήστης του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας δεν είναι κατάλληλο, είναι επικίνδυνο έλεγε ένας εξ αυτών.
Το αποκορύφωμα αυτής της αψυχολόγητης τακτικής ήταν όταν ο Θανάσης Παπαδήμας, συνταξιούχος, επισκέφθηκε τα δημοτικά σχολεία της πόλης και "ενημέρωσε" τους διευθυντές τους ότι το νερό που πίνουν οι μαθητές είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο και καλά θα κάνουν να ενημερώσουν τους γονείς των παιδιών...
Προκλήθηκε αναστάτωση και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξ/ειας Κώστας Ναλμπάντης κάλεσε αμέσως τους διευθυντές σε σύσκεψη. Εκεί, τους ενημέρωσε αναλυτικά πως έχει η κατάσταση, τους επέδειξε αναλύσεις που έχουν γίνει από σημεία της πόλης και δεσμεύτηκε να γίνουν νέες μετρήσεις από τα Δημοτικά Σχολεία παρουσία των διευθυντών στη λήψη των δειγμάτων.

Πριν από λίγες μέρες έφτασαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων στην ΔΕΥΑ Αλεξ/ειας και τα οποία με απόλυτο και σαφή τρόπο λένε ότι ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.
Ιδού λοιπόν το έγγραφο τι λέει:

"Σας γνωρίσουμε ότι τα δείγματα νερού πήραμε από το δίκτυό σας στις 31-3-2009 εξετάστηκαν στο ΑΠΘ και βρέθηκαν τα εξής:
1. Δείγμα νερού από το δημοτικό σχολείο Νησίου, εκπληρώνει τους όρους της σχετικής διάταξης.
2. Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου
3. 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, εκπληρώνει τους όρους.
4. Δημοτικό σχολείο Καμποχωρίου, εκπληρώνει τους όρους της σχετικής νομοθεσίας.
5. Δημοτικό σχολείο Λουτρού, εκπληρώνει τους όρους.
6. Οικία Παπαδήμα Αθανασίου, εκπληρώνει τους όρους της σχετικής νομοθεσίας.
Αποδείχτηκε στην πράξη λοιπόν ότι όλα όσα λέγονταν το προηγούμενο διάστημα ήταν αστήρικτες εικασίες, φαντασιώσεις κλπ οι οποίες όμως έκαναν ζημιά τόσο στην ΔΕΥΑ όσο και στην εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι σε έναν φορέα που λειτουργεί σε ένα λεπτό περιβάλλον που έχει να κάνει με την υγεία του ανθρώπου.
"Δεν πανηγυρίζω, νιώθω δικαιωμένος γιατί ποτέ δεν προσπάθησα να κοροϊδέψω τον Αλεξανδρινό λαό. Όλα όσα έλεγα για την ποιότητα του νερού που πίνουμε όλοι μας ήταν αληθινά. Ποτέ δεν προσπάθησα να κρύψω και ωραιοποιήσω την πραγματικότητα. Νιώθω όμως στεναχωρημένος γιατί κάποιοι συμπολίτες έκαναν ενέργειες που τελικά προξένησαν ζημιά στην πόλη, στην ΔΕΥΑ σε όλους μας. Εύχομαι να σταματήσει αυτή η αρρωστημένη κατάσταση και να δούμε μπροστά. Ζητώ την κριτική από όλους τους συμπολίτες, ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι αλάνθαστος, κάνω λάθη όπως όλοι μας. Όμως, με την εντολή των συνδημοτών μας και την επιλογή της διοίκησης του δήμου μας έχω την ευθύνη ενός νευραλγικού φορέα όπως είναι η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας και έως ότου είμαι στην θέση του προέδρου θα δουλεύω για το καλό της επιχείρησης και μόνο", είπε ο Κώστας Ναλμπάντης στα ΧΡΟΝΙΚΑ.

13 σχόλια:

christos είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
( πολύ χλωμό το βλέπω να αναρτάται το πιο κατω σχόλιο….,
ίσως γιατι εχει υψηλές απαιτήσεις IQ ,η ισως γιατι είναι αδύνατον να λογοκριθεί..)

Σύνολο έξη κι ένα τέταρτο σελίδες έπιασε η εκθεσή μου για την << Υπόθεση Χαρτί Τουαλέτας >>
. ….Ά ναι, όταν χτυπάω στη μηχανή τις έκθέσεις μου, βγάζω πάντα το πρωτότυπο και τρείς κόπιες. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, οι ανακριτικές έκθέσεις δακτυλογραφούνται εις τετραπλούν….
Από το ΛΑΘΟΣ
Του Αντώνη Σαμαράκη

Xronika είπε...

Xρήστο
όπως βλέπεις το σχόλιο ανέβηκε.
Συνεπώς...

Ανώνυμος είπε...

ti exoyn na poyn tora oi kyrioi aytoi? kai giati ekane h deya analysy me dika mas euro sto spiti toy PAPADHMA?

christos είπε...

sosth patathrhsh !!!
na ginei katalogismos gia to exodo !
na parapemfthi h ypothesi ston eisagelea.
yparchi kataspatalisi dimosiou chrimatos.
opoioi enechontai na odigithoun ston eissagelea.
ante kanto file moy......

Ανώνυμος είπε...

oraios koymoynisths eisai, yperaspizesai ton kyrio ayton poy den kserei ti exei. synexise pas kala

christos είπε...

LATHOS.
katalabes lathos.
Yperaspizomai to dikaioma sou na zeis.
To idio (kai iso ) dikaioma echoyn (choris diakriseis) oloi oi polites.
Apo ton proto os to teleytaio.
ptochoi kai ploysioi.
dikaioi kai adikoi.
oraioi kai aschimoi.
ki aytoi poy me loidoroun kai oi filoi mou.

Ανώνυμος είπε...

Του Χρήστου το σχόλιο το ανέβασες , γιατι δεν το κατάλαβες. Το δικό μου επειδή έλεγε ότι δεν είδες στην Κοζάνη τον Παράσχο , Μιχαηλίδη κλπ, και είδες μόνο το Μπάμπη , δεν το ανέβασες. Έλεγε ακόμα ότι πήγαν μόνο τα κομματόσκυλα και όχι ο λαός , γιατί το λεωφορείο που ήρθε Αλεξάνδρεια το έδιωξαν και πήγαν με τα αυτοκίνητα.

Ανώνυμος είπε...

Το δικό μου πλυντήριο γιατί έχει άμμο;

Xronika είπε...

Δεν γνωρίζω τι δείκτη εφυίας έχετε αγαπητέ και νομίζετε ότι δεν καταλβαίνω τι γράφει ο κ. Αλευράς. Δημοσιεύω όλα τα σχόλια, όσο επικριτικά είναι, έστω και αν αφορούν στο blog ή σε μένα.
Αρκεί να μην είναι υβριστικά είτε να αφορούν σε προσωπικά δεδομένα.
Χ Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

TELIKA DEN KATALABA TI SAS PEIRAKSE PIO POLY, TO OTI OI ANALYSEIS APO TO PANEPISTHMIO BGHKAN KA8ARES? OTI O KOSMOS PINEI NERO SOSTO? SAS PEIRAKSE POULAKIA MOY?

christos είπε...

1) μην ανησυχεις φιλε μου, η άμμος στο πλυντήριο κάνει καλό στο πλύσιμο (κάνει και αμμοβολή στα ρούχα),και επισης μπορει να συγκεντρωθεί και να χρησιμοποιηθεί για κάποιο σοβάτισμα (προσθέστε και λίγο τσιμέντο η ασβέστη-ανα περίπτωση).
Η αμμος στο στομαχι μας,ενδεχόμενα βοηθά στη πέψη (ακόμη και όσων δεν χωνεύονται με …τίποτα ),αν δε συγκεντρωθει στα νεφρα μας ικανη ποσοτητα τοτε μπορει να αξιοποιηθει όπως στη περιπτωση της αμμου του πλυντηριου…..
2) κάποιοι επιμένουν να μην καταλαβαίνουν τιποτα…
άσχετα αν << μπηκαν στην πολη οι εχθροι…>>
άσχετα αν εχουν την μορφη κοκκων αμμου και κυκλοφορούν κι …οπλοφορουν στους δρομους του νερου…. (οι γεωτρησεις ναναι καλα, ας αφησουμε ησυχο το νερο των πηγων να παει στο βρόντο ,μπορει καποτε να το χρειασθει η ..Βεροια)
3) γιατι καποιους όταν τους δειχνεις κατι , αυτοι κοιτάζουν το δάκτυλο σου ?????

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Κύριε Χρήστο γι'αυτά που γράφετε για τη χρησιμότητα της άμμου. Να ρωτήσω κάτι άλλο. Μήπως η άμμος κάνει καλό και στα φυτά , για να τη μαζέψουμε όλοι οι κάτοικοι και να την πάμε στην επιχείρηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ , για να μην ξοδεύεται ο άνθρωπος....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ; ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΑΘΑΡΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΤΟΥ;