Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΣΤΟΣ. ΟΜΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατά των μελών της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας. "Εισέπραξαν" 5 φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 10€ την ημέρα με τριετή αναστολή για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Το ιστορικό είναι γνωστό και έγινε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του 2007 όταν οι ακτιβιστές πήγαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη Γ. Τσιότρα και άδειασαν σακιά με άμμο του Αλιάκμονα για να διαμαρτυρηθούν για τις παράνομες αμμοληψίες που γίνονταν χρόνια τώρα.
Η ενέργειά τους αυτή ανέδειξε το ζήτημα και δρομολογήθηκε η λύση του ώστε σήμερα να έχει σταματήσει το πλιάτσικο και εφαρμόζεται η νομοθεσία.
Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας δηλώνει ότι νιώθει δικαιωμένοι έστω και με την καταδικαστική απόφαση κατά της οποίας άσκησε έφεση και τα μέλη της αφέθηκαν ελεύθερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΥΒΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ?Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ?ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ 50 ΕΥΡΩ!!!ΟΥΤΕ ΕΤΟΙΜΟ ΜΠΕΤΟΝ ΝΑ ΗΤΑΝ.ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.Η ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ Η ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ , ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΟΤΡΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ.? ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ?