Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΞΥΠΝΗΣΑΝ!!! ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ Τ66

ΤΣΙΟΤΡΑΣ- ΨΩΜΙΑΔΗΣ- ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
*Απουσίαζε ο νομός Πέλλας που ρυπαίνει πιο πολύ απ΄ όλους
Λύση στο πρόβλημα της υποβάθμισης της Τάφρου 66 και του ποταμού Λουδία, λόγω της λειτουργίας των κονσερβοποιείων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, αναζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες νομαρχίες. Όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Γ.Γ. της Περιφέρειας, Γιώργο Τσιότρα, με τη συμμετοχή των νομαρχών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμάδη και Ημαθίας Κώστα Kαραπαναγιωτίδη, «με την έναρξη λειτουργίας των κονσερβοποιείων σημειώνεται κατακόρυφη αύξηση της ρύπανσης των παραπάνω αποστραγγιστικών καναλιών, ενώ εμφανίζονται νεκρά ψάρια στο Θερμαϊκό Κόλπο».
Το γεγονός συνδέεται με τη μη σωστή λειτουργία των βιομηχανιών, τη διοχέτευση λυμάτων στα ποτάμια και την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, κατά την οποία οι ποσότητες του νερού μειώνονται δραματικά, με αποτέλεσμα το οξυγόνο να εμφανίζει ακόμη και μηδενικές τιμές.
Οι συσκεφθέντες προχώρησαν σε λήψη αποφάσεων για ποινές που δεν διαφέρουν από αυτά που ως τώρα γνωρίζαμε δηλαδή επιβολή προστίμων. Μια τακτική που δεν άλλαξε σε τίποτα την δραματική εικόνα της Τάφρου 66, με νεκρά ψάρια, με καθημερινή μπόχα που καθιστά τον βίο αβίωτο των κατοίκων των χωριών που είναι δίπλα στην τάφρο.
Οι νομάρχες και ο Περιφερειάρχης είναι προφανές ότι έκαναν το καθήκον τους όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται και μπορούν τώρα να πουν ότι ενήργησαν. Είναι βέβαιο ότι και φέτος η κατάσταση θα είναι ίδια και απαράλλακτη με την περσινή, δηλαδή δραματική..

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συσκεψη εκαναν, μετρα ειπαν οτι θα παρουν. τους πιστευει κανεις; ΟΧΙ

Ανώνυμος είπε...

Και να βάλουν πρόστιμα θα πληρώσει κανεέις; Να τους κλείσουν αυτο΄υς που παρανομούν. Πρέπει να έρθουν οι Ρώσοι να βάλουν τ΄αξη;

christos είπε...

παραμεριζοντας αυτα που μας χωριζουν,(αν μας χωριζουν) μπροστα σε ενα πελωριο ζητημα ζωης και θανατου οφειλουμε να μεθοδευσουμε αντιδρασεις -αντιστασεις.
αυτο το παρατεταμενο εγκλημα πρεπει καποτε να δικαστει...
δεν μπορει ολοκληρη η βορειοελλαδιτικη κοινωνια να ανεχεται το θρασος μιας χουφτας των εγκληματιων ρυπαντων βιομηχανων ,χωρις αντιδραση.
να απαιτησουμε τη αμεση παυση λειτουργιας των εργοστασιων που ρυπαινουν(τα προστιμα που τους επιβαλονται ειναι γελοια).

Ανώνυμος είπε...

O MΠΟΥΛΗΣ, Ο ΖΟΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 66
Σ Ω Θ Η Κ Α Μ Ε !

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.......
ΑΠΟ.... ΦΟΒΟ !

Ανώνυμος είπε...

Τώρα να μην το πώ;
Δεν τους χρειάζονται οι οικολόγοι απο τη Βέροια με καμια δεκαριά κιλά σιτεμένες κουτσομούρες για να τους γίνουν οι μούρες....
Εδώ στο γιδά δεν μπορεί να γίνει καμιά ανάλογη ομάδα;

Ανώνυμος είπε...

MPOrei na linei h oikologiki omada gida