Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ονομάζεται Κρίστο Βαν Λίμπεργκεν και είναι Βέλγος, είναι 58 ετών και εδώ δώδεκα χρόνια άρχισε να κάνει το γύρω της Ευρώπης με τα πόδια και τα τελευταία 2,5 με ποδήλατο. Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολλά, γνώρισε τη χώρα μας και τους κατοίκους της και έχει αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις αφού όπου και να πάει τον φιλοξενούν με προθυμία και μας διηγήθηκε πολλές συγκινητικές περιπτώσεις.
Τον συνάντησα σήμερα το πρωί σε ένα καφενείο στην Αλεξάνδρεια όπου ήταν μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σάκη Κούγκα που του έδωσε κατάλυμα και υπέγραψε στο τεράστιο βιβλίο που φέρει μαζί του. Οι υπογραφές και οι σφραγίδες επίσημων φορέων της χώρας πιστοποιούν ότι πέρασε από τα μέρη και ότι έχει διανύσει τα ατελείωτα χιλιόμετρα που έχει ως στόχο να κάνει.
Ως σήμερα έχει μαζέψει 38 χιλιάδες σφραγίδες και έχει διανύσει 228 χιλιάδες χιλιόμετρα! Πρόκειται για απόφαση ζωής για τον πρώην ανθρακωρύχο που έχει ερωτευτεί την Ελλάδα και όταν υλοποιήσει τον στόχο του θα πάει να ζήσει σε ένα χωριό του Ρεθύμνου.
Να σημειωθεί ότι ο Κρίστο είχε περάσει από την Αλεξάνδρεια τον Ιούνιο του 2001 και τότε είχε υπογράψει στο βιβλίο του ο τότε αντιδήμαρχος Αργ. Πανταζόπουλος.