Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕ Ο Σ.Σ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ξαναζωντάνεψε σήμερα, ο παλιός και από χρόνια εγκαταλελειμμένος Σταθμός της Ξεχασμένης, με την πρωτοβουλία που πήραν οι κάτοικοι και επαγγελματίες του χωριού, να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του.
Την Κυριακή το πρωί, μετά την εκκλησία, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κατέκλυσαν την περιοχή του σιδηροδρομικού Σταθμού Ξεχασμένης, εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα σύνεργα και ξεκίνησαν τη δουλειά.
Χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας, άλλοι ανέλαβαν το βάψιμο και άλλοι τη δενδροφύτευση και την περιποίηση των παρτεριών.
Έβαψαν το κτίριο του Σταθμού, τα παγκάκια, τα κάγκελα, ακόμα και τις γραμμές της αποβάθρας. Τσάπισαν, φύτεψαν λουλούδια και δένδρα και πότισαν τα παρτέρια.
Ταυτόχρονα έστησαν πάγκους με προϊόντα παραγωγής τους και για τους συμμετέχοντες εθελοντές και εθελόντριες υπήρχαν δωρεάν αναψυκτικά και σάντουιτς. Το χώρο του Σταθμού επισκέφθηκε και η κ. Λαμπίρη που δήλωσε:
«Η θετική ενέργεια που εκπέμπει ο εθελοντισμός είναι ευλογία. Δημιουργεί κλίμα ευφορίας που συμπαρασύρει και τους επισκέπτες. Μακάρι, το παράδειγμα των κατοίκων της Ξεχασμένης να το ακολουθήσουν και τα άλλα χωριά του Δήμου Αντιγονιδών, και μακάρι αυτό το ξεκίνημα να γίνει παράδοση και να καθιερωθεί στο πλαίσιο της Ημέρας του Περιβάλλοντος ή της Ημέρας Εθελοντισμού(5 Ιουνίου)»

Δεν υπάρχουν σχόλια: