Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ME TON KONTO ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ "Η ΔΗΜΗΤΡΑ" ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Μ. ΧΑΛΚΙΔΗ

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο πρόεδρος του αγροτικού φορέα ΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Νίκος Κουτλής στην πρωινή εκπομπή του ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 fm μιλώντας στους Χ. Μόχλα και Ρ. Καραλιόπουλο σχετικά με την επίσκεψή του στο υπουργείο γεωργίας την περασμένη εβδομάδα συνοδευόμενος από τον βουλευτή της ΝΔ Ημαθίας Μιχάλη Χαλκίδη.
Ο Ν. Κουτλής δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος και αναμένει να γίνουν πράξη τα όσα άκουσε και κατ΄ αρχήν δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ο κ. Κοντός.
Τα αιτήματα που διατυπώθηκαν στην 40 λεπτη συνάντηση ήταν:
1. παραχώρηση από την ΚΥΔΕΠ αποθηκευτικών χώρων ώστε να γίνει συγκέντρωση καλαμποκιού τη φετινή περίοδο δεδομένης της χαμηλής τιμής του σήμερα στην αγορά ώστε να πουληθεί μετά από δυο- τρεις μήνες με μεγαλύτερη τιμή.
2. Χορήγηση προκαταβολής στους παραγωγούς που θα παραδώσουν καλαμπόκι στον φορέα ύψους 10 λεπτών ανά κιλό και η οποία θα παρακρατήσει η ΑΤΕ όταν το προϊόν πουληθεί.
3.Προσωπική παρέμβαση του Υπουργού στην ΠΑΣΕΓΕΣ ώστε να δοθεί στον φορέα το έργο του ΟΣΔΕ στην περιοχή ευθύνης της πάλαι ποτέ ΕΑΣ Αλεξάνδρειας που τα τελευταία χρόνια υλοποιεί η ΕΑΣ Βέροιας με τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: