Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ- ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ

Με το Διευθυντή του ΕΛΓΑ Βεροίας Νικόλαο Γεωργάκη συναντήθηκε σήμερα ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, παρουσία του Αντινομάρχη Κώστα Σούρλα και του Διευθυντή Γεωργίας Δημήτρη Σεργίου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι ζημιές των καλλιεργειών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και μετέπειτα. Από την πλευρά του κ. Γεωργάκη έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των ζημιών στο Νομό Ημαθίας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Γεωργάκη, στο Νομό Ημαθίας ήδη πληρώθηκαν οι βροχοπτώσεις που προξένησαν ζημιές στα βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα και στα νεκταρίνια όπως και οι βροχοπτώσεις στις μηδικές καλλιέργειες (τριφύλλια), αλλά και οι επανασπορές στα βαμβάκια ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ζημιωθέντων -από διάφορα ζημιογόνα αίτια- προϊόντων.
Το συνολικό ποσό αποζημιώσεων που πληρώθηκε στο Νομό Ημαθίας μέχρι 30/09 είναι περίπου 2.000.000 ευρώ, ποσό που βρίσκεται ήδη στα χέρια των παραγωγών.
Για το θέμα των βροχοπτώσεων που έπνιξαν το Νομό από 14/9 και μετά και προξένησαν αρκετές ζημιές στα βαμβάκια, το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βεροίας με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και των Δήμων, αποφάσισαν να γίνει η αναγγελία των ζημιών όταν αυτές εμφανιστούν (γύρω στις 15-20 Οκτωβρίου). Οι ανταποκριτές θα ενημερώσουν τους βαμβακοπαραγωγούς για την αναγγελία κι έτσι όσοι απ’ αυτούς έχουν ζημιά θα προσέλθουν να το δηλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: