Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ "12" ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της θέσης «12» που προορίζονταν να κατασκευαστεί η μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων της Ημαθίας μετά την απόσυρση της προσφυγής του ΕΣΔΑ στο ΣτΕ αφού η διοίκησή του ζήτησε αναβολή της εκδίκασης αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό και τότε ο σύνδεσμος ζήτησε την απόσυρσή της από το πινάκιο.
Πρέπει να πούμε ότι σε ισχύ παραμένει η αρνητική απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη για εγκατάσταση της μονάδας στη συγκεκριμένη θέση. Την Τετάρτη επρόκειτο να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας (ΕΣΔΑ) για ακύρωση της απόφασης Λιάπη.
Ο ΕΣΔΑ ζήτησε αναβολή και αυτομάτως δημιουργήθηκε η εντύπωση σε πολλούς γνωρίζοντες την υπόθεση ότι αυτή έχει χαθεί τουλάχιστον για την συγκεκριμένη θέση και μετά βίας θα προλάβει η Ημαθία να επιλεξει άλλη θέση και να με αγώνα δρόμου να καταφέρει να κάνει όλη την διαδικασία ώστε να τύχει χρηματοδότησης το έργο.
Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ Γιάννης Δάλλας σε δηλώσεις του επιμένει ότι υπάρχουν στοιχεία που θα δικαιώσει τη θέση του συνδέσμου σχετικά με την θέση «12» και θα πειστούν τα μέλη του ΚΑΣ ώστε να αλλάξει άποψη και συνεπώς θα αλλάξει και η θέση του υπουργού Λιάπη.
Από την άλλη, ο Γ. Δάλλας συμπληρώνει ότι η υπόθεση της δημοπράτησης του έργου προχωράει κανονικά και ότι ο τεχνικός σύμβουλος του έργου έχει έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης της σύμβασης και τις σχετικές παρατηρήσεις που θα επικυρωθούν στο προσεχές ΔΣ του ΕΣΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: