Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΑΠΕΡΓΙΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

Αγαπητοί Συνάδελφοι.
Σας ενημερώνουμε ότι, τόσο η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου όσο και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, προκήρυξαν κοινή γενική Απεργία του Επιχειρηματικού Κόσμου και κλείσιμο των Καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, ζητώντας: ένα ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, και ένα ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
Αυτό που βιώνουμε σήμερα, είναι η αδικία. Η Κυβέρνηση προεκλογικά διατείνονταν ότι θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι αυτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά - την σπονδυλική στήλη της Εθνικής μας Οικονομίας. Αντί αυτού βλέπουμε ένα χέρι να μας δείχνει όλους ανεξαιρέτως, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, ως κλέφτες. Ας αποφασίσουν τελικά, αυτοί που μας κυβερνούν, τι είμαστε και τι ζητάνε από τους ελεύθερους επιχειρηματίες. Η «αγελάδα» με το πολύ και το παχύ γάλα μας τελείωσε κύριοι της Κυβέρνησης. Το μόνο που έμεινε να - πάρουν είναι το αίμα των μικρών επιχειρηματιών, γιατί αυτοί φρόντισαν να μας εξαθλιώσουν με τις πολιτικές τους και να μας κάνουν όλους ακόμα πιο μικρούς. Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να σταματήσει να λειτουργεί αποσπασματικά και να σεβαστεί το φορολογικό σύστημα που υφίσταται και εφαρμόζεται και όχι να αιφνιδιάζει τους επιχειρηματίες με νέα μέτρα. Πρέπει ο ελεύθερος επιχειρηματίας να γνωρίζει τους όρους του παιχνιδιού σε βάθος χρόνου για να μπορεί να λειτουργεί - να προγραμματίζει και να μην αιφνιδιάζεται διαρκώς από τα πισωγυρίσματα του Υπουργείου Οικονομικών. Πρέπει να μάθουν όλοι οι συνάδελφοι για το μέγεθος της αδικίας αυτής της φοροεπιδρομής. Πιστεύουμε ότι τα βεβιασμένο φορολογικά μέτρα του άρθρου 14 δεν θα λύσουν το μεγάλο οικονομικό δημοσιονομικό έλλειμμα γιατί δημιουργούν κίνητρα για μεγαλύτερη φοροδιαφυγή και απώλεια ΦΠΑ. Είμαστε υποχρεωμένοι, σαν συνδικαλιστικά Όργανα που εκπροσωπούμε τον κλάδο μας, να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους μας για το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν στις αρχές του 2009 και κινητοποιηθούμε όλοι.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Για το Ασφαλιστικό θα πούμε ότι σήμερα ζούμε την ιστορία του παραλόγου. Ακούσαμε ότι δεν θα θιγούν τα ασφαλιστικό μας δικαιώματα και ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Με αποφάσεις της Κυβέρνησης έγιναν συνενώσεις των Ταμείων: ΤΕΒΕ - ΤΑΕ - ΤΣΑ σε ένα ενιαίο Ταμείο τον ΟΑΕΕ. Ακόμα και μέχρι σήμερα, με νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης, μπαίνουν στον καινούργιο αυτό Οργανισμό μικρό και προβληματικά Ταμεία. Αυτές οι ενέργειες θα έπρεπε να γίνουν με μελέτες, οι οποίες θα είχαν έναν χρονικό ορίζοντα βελτίωσης των οικονομικών των Ασφαλιστικών μας Ταμείων. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να νομοθετήσει παράλληλα και την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος, που ονομάζουν μεταρρύθμιση. Το αποτέλεσμα, μετά από ένα χρόνο εφαρμογής το βλέπουμε και το ακούμε, αγαπητοί συνάδελφοι. Μιλάνε πλέον για κατάρρευση του ΟΑΕΕ, ότι υπάρχει κίνδυνος τον Δεκέμβρη να μη μπορεί να πληρώσει ούτε το Δώρο των συνταξιούχων. Εμείς είμαστε αυτασφάλιστοι και, εάν δεν πληρώσουμε τις εισφορές μας στον ΟΑΕΕ, θα πάμε φυλακή. Πιστεύουμε ότι για την κατάντια αυτή, οι μόνοι που δεν ευθυνόμαστε είμαστε εμείς, Γι’ αυτό η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Θα πρέπει να καταβάλλει ενισχύσεις προς το Ταμείο του ΟΑΕΕ αναλογικά με αυτές που καταβάλλει στο ΙΚΑ. Αυτή η νομοθετική ρύθμιση, που πρέπει να ψηφίσει η Κυβέρνηση, θα μας κάνει να νοιώθουμε ασφαλείς - δικαιωμένοι και ισότιμα μέλη της ίδιας Κοινωνίας αντί να είμαστε καταδικασμένοι μόνο να πληρώνουμε.
Αγαπητοί Συνάδελφοι.
Σας καλούμε τη συγκεκριμένη μέρα 22 Οκτωβρίου 2008 στις 10:00’ το πρωί να κλείσετε τα καταστήματα σας και να συγκεντρωθούμε κάτω από τα Γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου (διασταύρωση ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ + ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ στον πεζόδρομο) από όπου σε πορεία θα κατευθυνθούμε στη Νομαρχία Ημαθίας για να επιδώσουμε ΨΗΦΙΣΜΑ με τα αιτήματα μας.
- Η παρουσία όλων μας κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πολύωρη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Νάουσας
Παρουσία 70 και πλέον μελών του Εμπορικού Συλλόγου Νάουσας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στο « Κιόσκι» η γενική απολογιστική- εκλογική συνέλευση του συλλόγου, η οποία παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον και διήρκησε τρεις και πλέον ώρες! O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δ-Κ Μακεδονίας κ. Γ. Καρανίκας αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νόμο, τονίζοντας ότι πλήττει ιδιαίτερα τους μικρούς επαγγελματίες επειδή καταργήθηκε το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ με αποτέλεσμα από το επόμενο έτος οι έμποροι να κληθούν να πληρώσουν φόρο κατ΄ ελάχιστο 1050 ευρώ! Αναφέρθηκε επίσης στην οικτρή κατάσταση που βρίσκεται ο ασφαλιστικός οργανισμός των αυτοαπασχολουμένων(ΟΑΕΕ), σημειώνοντας ότι τα αποθεματικά του φθάνουν να πληρώσουν τις συντάξεις μόλις των επόμενων 2 ½ μηνών, ενώ χαρακτήρισε την παρεχόμενη ιατρική περίθαλψη ως την χειρότερη όλων των ταμείων. Ο κ.Καρανίκας τόνισε ότι πάγια θέση του εμπορικού συνδικαλισμού είναι να χρηματοδοτηθεί ο ΟΑΕΕ μέσω του κρατικού τακτικού προϋπολογισμού, με συγκεκριμένο ποσοστό επί του ΑΕΠ. Ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος της δημιουργίας ηλεκτρονικού κόμβου του « Εμπορικού» που υλοποιείται μέσα από το πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων της Αράπιτσας και το οποίο θα προσφέρει στα μέλη του συλλόγου τη δυνατότητα δημιουργίας δυναμικής ιστοστελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος σε πολλές γλώσσες , από όπου θα μπορούν να κάνουν πωλήσεις σε όλα τα σημεία του πλανήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: