Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δασοπυρόσβεσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυρόσβεσης – Διάσωσης που πραγματοποιείται στα Ριζώματα 3-4 Οκτωβρίου παραβρέθηκε σήμερα ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Στο χαιρετισμό του προς τους συμμετέχοντες ο κ. Καραπαναγιωτίδης τους καλωσόρισε στο Νομό Ημαθίας, τόνισε ότι αποτελούν ένα ευαισθητοποιημένο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και είναι αξιέπαινοι για τις εθελοντικές τους δράσεις και προσπάθειες, στις οποίες όλοι οι τοπικοί φορείς οφείλουν να συνδράμουν. Ο Νομάρχης ανέφερε επίσης ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήταν και θα παραμείνει ηθικός και οικονομικός υποστηρικτής ανάλογων δράσεων, με στόχο την εφαρμογή αξιόπιστων πολιτικών πρόληψης των πυρκαγιών.
Ο Αρχηγός του Ελληνικού Σώματος Εθελοντών Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) Ριζωμάτων Νίκος Σαχινίδης ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας και ιδιαιτέρως το Νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη για την άριστη συνεργασία και τη στήριξη του έργου του ΕΣΕΠΑ.
Την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης έκανε ο Αναπληρωτής Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Κορτσάρης.
Η Συνεδρίαση της Επιτροπής Δασοπυρόσβεσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυρόσβεσης - Διάσωσης, είναι μια ξεχωριστής σημασίας διοργάνωση και πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και τη συνδρομή του Δήμου Μακεδονίδος, με πρωτοβουλία του ΕΣΕΠΑ. Οι εργασίες της συνεδρίασης πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης του ΕΣΕΠΑ στα Ριζώματα. Τα αποτελέσματα των εργασιών της συνεδρίασης θα αποτελέσουν υλικό νομοθετικών ρυθμίσεων για την αρμόδια Επιτροπής της Ε.Ε. και περαιτέρω αξιοποίησης από το αρμόδιο τμήμα του Ο.Η.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: