Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Καταγγελίες για πρόσωπα σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας

Μικροεπεισόδιο, το οποίο δεν πήρε διαστάσεις, χάρις στην παρέμβαση του Προεδρείου, σημειώθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ημαθίας, στα πλαίσια κομματικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ομιλητή τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και το κυβερνητικό έργο.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βασίλης Ζωγράφος, πιθανόν έχοντας πληροφορίες ότι υπήρχε ενδεχόμενο να συμβούν κάποια πράγματα, ζήτησε από τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση, να κλείσουν τα κασετόφωνα και τις κάμερες.
Οι δημοσιογράφοι εξέλαβαν την παράκληση ως ευγενικό αίτημα αποχώρησης από την αίθουσα και αυτό έκαναν.
Η συνέχεια της κομματικής διαδικασίας προέβλεπε ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις μελών.
Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος του κόμματος πήρε το λόγο και αναφέρθηκε ονομαστικά σε δύο κομματικά στελέχη τα οποία τοποθετήθηκαν σε υψηλόβαθμες θέσεις στο χώρο της Υγείας, κατονομάζοντας τους. Έκανε λόγο για αντικομματική συμπεριφορά και των δύο, καθώς ο μεν ένας, σύμφωνα με όσα είπε «υπέσκαπτε το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής» και ο άλλος μπαινόβγαινε στο κόμμα όποτε τον βόλευε και κατηγορούσε συνεχώς τον κ. Καραμανλή!
Ο δεύτερος των «καταγγελλόμενων» δεν βρισκόταν στην αίθουσα, ενώ ο πρώτος είχε αποχωρήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Νάκου.
Τόσο από το Προεδρείο, όσο και από παριστάμενους, καταβλήθηκε προσπάθεια να μη δοθεί, και δε δόθηκε συνέχεια στα ζητήματα που τέθηκαν με τη μορφή καταγγελίας.
Νωρίτερα ο κ. Νάκος στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε ζητήματα περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντας τις ανοιχτές χωματερές που λειτουργούν στην Ημαθία ως «ανοιχτές βόμβες». Τη συνέχεια μίλησε για τη «Μονάδα της Βεργίνας», όπως την ονόμασε (σ.σ. προφανώς εννοούσε τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων πάνω από τον Αλιάκμονα), την οποία χαρακτήρισε «υπερσύγχρονη»...
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ημαθία έχει βαλτώσει εδώ και 6 χρόνια, μετά από την επιλογή της διαχειριστικής Αρχής να χωροθετήσει τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε κοντινή απόσταση από τον ποταμό Αλιάκμονα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή αυτή.
Φραγμό για την προοπτική αυτή αποτέλεσε απόφαση του ΚΑΣ και του Υπουργείου Πολιτισμού που είναι αρνητικό στη δημιουργία της Μονάδας στη συγκεκριμένη θέση.
Από την πλευρά της η διαχειριστική Αρχή που έχει την αρμοδιότητα του ζητήματος στην Ημαθία, την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε του αιτήματός της για ακύρωση της σχετικής Υπουργικής απόφασης, την οποία διατείνεται ότι θα ανατρέψει στο ΣτΕ.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος στην ομιλία του εκφράστηκε θετικός υπέρ της Μονάδας στη συγκεκριμένη θέση, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν υπάρχει ενιαία κυβερνητική αντίληψη για κάποια θέματα, τη στιγμή που διαπιστώνεται απόλυτη διάσταση απόψεων μεταξύ Υπουργείων.


Πηγή: Μακεδονικό Δίκτυο - verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: