Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την απρόσκοπτη πορεία των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων προς τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και τη Ρωσία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χατζηδάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός, ο Γ.Γ. του Υπουργείο Μεταφορών κ. Σιμόπουλος, οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Χαλκίδης, Φωτιάδης και Τσαβδαρίδης, η Βουλευτίνα Πέλλας κ. Φουντουκίδου, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης, ο Δήμαρχος Πλατέος κ. Δημητριάδης, μέλη της Κοινοπραξίας Οπωροκηπευτικών και ο εξαγωγέας του Νομού και μέλος του ΣΕΒΕ κ. Κατσιαμάκας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που στο παρελθόν αποτελούσαν τροχοπέδη στις εξαγωγές και ζητήθηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς η εντατικοποίηση των προσπαθειών και οι παρεμβάσεις τους ώστε να μην παρατηρηθούν οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος. Οι Υπουργοί έδειξαν ενδιαφέρον κατανοώντας τη μεγάλη σημασία των εξαγωγών για την τοπική και εθνική οικονομία, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να συμβάλλουν θετικά στην επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν. Για το σκοπό αυτό ορίστηκε νέα ειδική σύσκεψη την προσεχή Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008, όπου υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου σε συνεργασία με εκπροσώπους των διεθνών μεταφορέων και των εξαγωγέων θα συγκεκριμενοποιήσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η συνεχής παρουσία των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές.
Στη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της αξιοποίησης του στρατιωτικού αεροδρομίου Παλαιοχωρίου και ως εμπορευματικού αεροσταθμού. Ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης δήλωσε ενημερωμένος για το θέμα, παρ’ όλ’ αυτά άκουσε προσεκτικά τις θέσεις των εκπροσώπων της Ημαθίας (Βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχος Πλατέος, Κοινοπραξία κ.α.) οι οποίοι τόνισαν το πόσο καθοριστικός παράγοντας είναι το αεροδρόμιο για την ανάπτυξη των εξαγωγών για την ευρύτερη περιοχή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Χατζηδάκης είδε το θέμα πολύ θετικά και δεσμεύθηκε να συνταχθεί μέσα σε δύο μήνες σχετική μελέτη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με βάση τα στοιχεία της οποίας θα ακολουθήσουν οι περαιτέρω ενέργειες για την αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: