Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ΣΧΟΛΕΙΟ 2ης ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Συμφώνησαν κατ΄ αρχήν η διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας και η διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ημαθίας ώστε από την ερχόμενη χρονιά να λειτουργήσει στην έδρα του δήμου παράρτημα του σχολείου απορροφώντας περι τους 20 ενήλικους που θα ήθελαν να πάρουν μέσα σε δυο έτη τίτλο σπουδών ισότιμου με αυτόν που χορηγεί το 3τάξιο γυμνάσιο.
Η κ. Παπαζαχαρία, διευθύντρια του σχολείου 2ης ευκαιρίας που έχει έδρα τη Νάουσα επισκέφθηκε σήμερα τον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Νίκο Ανεσίδη (φωτ.) τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά. Ο αντιδήμαρχος αποδέχτηκε ασμένως την πρόταση και διαβεβαίωσε την διευθύντρια του σχολείου ότι θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη την υποστήριξη του δήμου στο εγχείρημα αυτό.
Στο σχολείο 2ης ευκαιρίας θα μπορούν να εγγράφονται όλοι οι ενήλικες που επιθυμούν να αποκτήσουν τίτλο σπουδών 3τάξιου Γυμνασίου και παράλληλα να μάθουν πολλά και χρήσιμα πράγματα σε αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν μιας και οι παραδόσεις των μαθημάτων δεν ακολουθούν την τυποποιημένη διαδικασία των κανονικών σχολείων αλλά επαφίεται στην τάξη των «μαθητών» και της ποιότητας των ενδιαφερόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: