Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Α.Π. – Ροσινάντε: Με γενική απεργία θα τσακίσουμε τις κρατικές επιστρατεύσεις!

Ανακοίνωση της Α.Π. – Ροσινάντε για την απεργία των καθηγητών

Ο κρατικός αυταρχισμός που έχει επιβληθεί εις βάρος του κόσμου της Εργασίας συνεχίζει να επιδεικνύεται με κάθε ευκαιρία. Η πολιτική των επιστρατεύσεων που έχει καθιερωθεί ενάντια σε όποια απεργία απειλεί να ανακόψει το καταστροφικό έργο του....
Κράτους και του Κεφαλαίου βγήκε και πάλι σαν όπλο από την φαρέτρα της κυβέρνησης και στράφηκε ενάντια στους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία την 17η Μάη, πρώτη μέρα των πανελλήνιων εξετάσεων και πενθήμερη από τις 20 Μαΐου και μετά, απαντήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας όπως αναμενόταν: Οι διαδικασίες για τις επιστρατεύσεις δεκάδων χιλιάδων καθηγητών προκειμένου να κατασταλεί η απεργία τους ξεκίνησαν άμεσα. Όπως και στην απεργία των εργαζομένων του Μετρό αλλά και αυτή των ναυτεργατών, η επιστράτευση ως μέτρο εμπλουτίστηκε με την διαρκή συκοφάντηση του αγώνα, αυτή την φορά μάλιστα πριν καλά-καλά αυτός ξεκινήσει.
Τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών media έχουν σπεύσει εδώ και μέρες να μας πείσουν πως η απόφαση των καθηγητών για απεργία εν μέσω των πανελλαδικών είναι αντικοινωνική και στρέφεται ενάντια στους μαθητές που «όλη την χρονιά κόπιασαν για να δουν τώρα τους καθηγητές τους να στρέφονται εναντίον τους». Ξέχασαν ωστόσο να μας πουν αν το εκπαιδευτικό σύστημα ως έχει είναι υπέρ των μαθητών και αν σε έναν κόσμο που η ανεργία είναι η νούμερο ένα κοινωνική μάστιγα είναι τελικά η απεργία των καθηγητών αυτή που στρέφεται ενάντια στους μαθητές. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και τα διλλήματα έχουν τεθεί: Ή θα αντισταθούμε στην μετατροπή της κοινωνίας σε ένα μαζικό εργοστάσιο-στρατώνα και θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας ή θα συνεχίσουμε να συναινούμε στην ομαλότητα των πανελληνίων, των μαζικών απολύσεων και των τραγικών μισθών. Ή θα διεκδικήσουμε την ζωή ή θα σκύψουμε το κεφάλι μήπως και επιβιώσουμε.
Παρά την λασπολόγηση των ΜΜΕ και παρά τον εντεινόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, τόσο σε αυτόν όσο και σε κάθε άλλο εργατικό αγώνα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Κάθε αγώνας της τάξης είναι δίκαιος. Ο αγώνας των καθηγητών είναι αγώνας όλων μας και είναι άμεσο χρέος μας να χτίσουμε το τείχος της αλληλεγγύης μας γύρω τους. Οι μαθητές, οι σύλλογοι γονέων, τα σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι οφείλουν να σταθούν δίπλα τους. Ενδεχόμενη νίκη των καθηγητών θα σπάσει τον κρατικό τσαμπουκά και θα σημάνει την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πιέσει την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν συνεχιζόμενες πανεργατικές απεργίες τις ημέρες που οι καθηγητές έχουν αποφασίσει να απεργήσουν. Μαζί με τους καθηγητές πρέπει να απεργήσει και η υπόλοιπη εργατική τάξη ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Η απεργία των καθηγητών και η επιστράτευση ως απάντηση από την κυβέρνηση πρέπει να βρει μπλοκαρισμένη την παραγωγική διαδικασία και όλους εμάς στους δρόμους!
-ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
-ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
-ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: