Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΗΜΑΘΙΑ- Που θα πάει αυτή η κατάσταση- Καταγγελία της Οικολ. Ομάδας για την ανακύκλωση- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στις 25 Απριλίου 2013, στο μονομελές πλημμελειοδικείο στη Βέροια, έγινε η δίκη της παλιάς αλλά πολύ...
σοβαρής υπόθεσης, με τα ακατάλληλα πορτοκάλια από την Βραζιλία, που κατέληξαν στην αγορά της Ημαθίας. Και αυτό έγινε γιατί, αντί να τα θάψουν σε κάποιον ΧΥΤΑ, τα άδειασαν στην περιοχή της Μέσσης, από όπου και «εξαφανίστηκε» το 95% από τους 140 περίπου τόνους.
Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, εκτός από τον τέως Δήμαρχο Βεργίνας, που καταδικάστηκε σε 6 μήνες. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και η Δήμαρχος Βέροιας, με βασικό επιχείρημα ότι δεν ανήκε η περιοχή τότε, στα Διοικητικά όρια του Δήμου Βέροιας.
Οι φωτογραφίες είναι της Τετάρτης 8 Μαϊου. Είναι ο χώρος των ανακυκλώσιμων υλικών. Τόνοι τα ανακυκλώσιμα πεταμένα μέσα στο δρόμο, στα χαλίκια. Δηλαδή μια χωματερή στα διοικητικά όρια του Δήμου Βέροιας. Καλές οι γιορτές και τα πανηγύρια για την ανακύκλωση όμως, πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι η προσπάθειά του πάει στα χαμένα. Δυστυχώς, μετά από τόσες αναφορές, ελέγχους και πρόστιμα, κανείς δεν θέλει να δουλέψει. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για απλά αλλά σπουδαία πράγματα. Και στην ανακύκλωση, ακόμη μια απογοήτευση για τον πολίτη και απολύτως κανένα κόστος για τους υπευθύνους. Μέσα στη βροχή και τον αέρα, όλα όσα υλικά, εθελοντικά διαχωρίζει ο πολίτης, γίνονται ένα με το χώμα και καταλήγουν σε ΧΑΔΑ έξω από την Ημαθία, με κόστος. Οικονομικό κόστος που πληρώνουμε όλοι, μαζί με τα δυσθεώρητα πρόστιμα. Και τα πρόστιμα είναι άγνωστα στον Δημότη γιατί είναι επτασφράγιστα μυστικά των υπευθύνων. Αυθαίρετα σε μια περιοχή του Δήμου Βέροιας, συνεχίζεται επι χρόνια η αυθαιρεσία.


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: