Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΗΜΑΘΙΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Οι αγώνες των καθηγητών συνεχίζονται- ΕΚΔΗΛΩΣΗ -VIDEO

Γόνιμος ήταν ο προβληματισμός και η συζήτηση που ακολούθησε στην χτεσινή εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Βέροια με θέμα τα συμπεράσματα από μια απεργία που δεν έγινε, την απεργία των...


καθηγητών της ΟΛΜΕ.
Οι Γιάννης Λαθήρας και Θανάσης Αγαπητός, συνδικαλιστικά στελέχη των "Παρεμβάσεων- Κινήσεων" στην δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα αναφέρθηκαν στο ιστορικό της απεργιακής κινητοποίησης, εστίασαν και ερμήνευσαν στο πούλημα του αγώνα και έκλεισαν συμπεραίνοντας ότι οι αγώνες που έρχονται πρέπει να οργανωθούν από τους ίδιους τους καθηγητές και όχι από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε ένας κύκλος ερωτήσεων- τοποθετήσεων και ακολούθως όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου όπου εκείνη την ώρα το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας είχε καλέσει τα μέλη της σε ανοιχτή γενική συνέλευση για να βρουν τρόπους συνέχισης της κινητοποίησης έξω από την επιστράτευση.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κε Λαθήρα δεν συζητάνε οι αριστεροί για την απεργία, συζητάνε οι εκπαιδευτικοί για την απεργία!
το ΚΚΕ συνέβαλε να γίνει η μόνη απεργία για τα μέτρα, μέσα από την αδεδυ.
την μαζικότητα μην την κοιτάς κοίτα την απραξία και θυμίσου ποιός την διέγνωσε.
μιλάς για συμβιβασμένους με καθυστέρηση 10ετίας από το ΚΚΕ, το οποίο το θάβεις αλλά τα λέει χρόνια και οργανώνει την πάλη!
Πρόσεξε μόνο μην όταν απολυθείς έρθεις να περνάς πλακάκια στην οικοδομή γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας.