Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΗΜΑΘΙΑ - Δεν ξέρει η Γ. Μπατσαρά (ΝΔ) ότι κοστίζει 30€ το ΟΣΔΕ; Τώρα το ανακάλυψε;

Γεωργία Μπατσαρά
Κάποια στιγμή οι πολιτικοί της Ημαθίας αλλά και γενικότερα της χώρας θα πρέπει να αποφασίσουν να πουν την αλήθεια. Δεν θα πρέπει να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και πίσω από επιστολές και επίσημες απαντήσεις που δεν λένε απολύτως τίποτα.
Η κ. Μπατσαρά στην ανακοίνωσή της λέει ότι θα πρέπει οι αγρότες να μην πληρώνουν το χαράτσι για το ΟΣΔΕ.
Αλήθεια, δεν γνωρίζει ότι...
πληρώνουν 30 ευρώ έκαστος; Δεν γνωρίζει ότι και πέρυσι πλήρωσαν το ίδιο ποσό για την ίδια δουλειά;
Η Γ. Μπατσαρά θα πρέπει να βγει και πει τα πράγματα με το όνομά τους. Να μας πει ότι ο φορέας που ανέλαβε να κάνει την δουλειά είναι η ΠΑΣΕΓΕΣ και η οποία θα πάρει λεφτά, πολλά λεφτά, από το Υπουργείο Γεωργίας.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ έδωσε στην ΕΑΣ Βέροιας (την καινούργια) τη δουλειά και ένα τμήμα του ΟΣΔΕ στην Ημαθία πήρε η Ομοσπονδία Θεσσαλονίκης.
Όλοι οι αγρότες που έκαναν ως σήμερα ΟΣΔΕ πλήρωσαν 30 ευρώ έκαστος. Η βουλευτίνα μπορεί να ερευνήσει και μάθει και να δει τις σχετικές αποδείξεις που αναγράφουν το ποσό των 30 ευρώ καθώς επίσης και την αιτιολογία που  είναι «Δήλωση ΟΣΔΕ 2013».
Επίσης, μπορεί η κ. Μπατσαρά να μην λεονταρίζει και να ερευνήσει αν υπάρχει και ιδιώτης ή ιδιώτες που έχουν κάνει ΟΣΔΕ στην Βέροια. Αν  υπάρχει ιδιωτικό γραφείο που λέγεται ότι έκανε πάνω από χίλιες δηλώσεις ΟΣΔΕ με τίμημα 30 ευρώ την καθεμιά. Να μάθει το πώς και το γιατί το γραφείο αυτό κάνει αυτή τη δουλειά. Ποιος εκχώρησε τους κωδικούς των αγροτών στα γραφεία αυτά και από πού αντλήθηκαν αυτά τα προσωπικά δεδομένα.
Ας αφήσει η Γ. Μπατσαρά τις ανακοινώσεις και τα μεγάλα λόγια κι ας ψάξει το θέμα αν θέλει να φανεί ουσιαστική και ωφέλιμη.
 
Η ανακοίνωση της Γ. Μπατσαρά είναι:
Την κατηγορηματική απάντηση ότι όλες οι δηλώσεις ΟΣΔΕ υποβάλλονται στα αρμόδια συνεργεία χωρίς κανένα κόστος για τον παραγωγό, δεδομένου ότι όσοι ασχολούνται με τη συμπλήρωση και συγκέντρωση των δηλώσεων πληρώνονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έλαβε η Βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά σε επικοινωνία της με τον κ. Κώστα Κατσέλη, Διευθυντή του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, αλλά και με τον κ. Κυριάκο Παπασίδη, διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η επικοινωνία της κ. Μπατσαρά έγινε μετά από καταγγελίες αγροτών ότι για μια ακόμη φορά κλήθηκαν φέτος να πληρώσουν ένα απαράδεκτο χαράτσι για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, την ώρα που η κάλυψη του κόστους στο σύνολό του προβλέπεται στην υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου και της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Για το ίδιο θέμα η κ. Μπατσαρά απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη, ζητώντας την παρέμβασή του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βεβαιως ο γραφων αυτο το δημοσιευμα ειναι παντελως ανημερωτος και ασχετος! Δεν υπαρχει καμια νεα ΕΑΣ Βεροιας και το ΟΣΔΕ στη Βεροια το υλοποιει η ΠΑΣΕΓΕΣ που υποτιθεται ειναι ο θεματοφυλακας της νομιμοτητας! Η ΠΑΣΕΓΕΣ ειναι βεβαιο οτι εισπρεττει χρηματα ανα κεφαλη 30 ευρω εντελως αδικαιολογητα και βεβαιως παρανομα αφου για τις ιδιες υπηρεσιες που προσφερει στο παραγωγο εισπραττει χρηματα και απο το Υπουργειο Γεωργιας! Αρα εισπραττει και απο το Υπουργειο αλλα και απο τον καθε αγροτη!! Διπλη αμοιβη για το ιδιο εργο λοιπον που αυτο λεγεται ληστεια!! Ο καθε ιδιωτης που παρεχει υπηρεσιες ασφαλως πρεπει να αμοιβεται απο τον καθε παραγωγο που του ζηταει να του προσφερει υπηρεσιες του αλλωστε ελευθερος επαγγελματιας ειναι και δεν εισπραττει ο καθε ιδιωτης ουτε σεντς απο το Υπουργειο Γεωργιας!!! Συνεπως ο γραφων αυτο το δημοσιευμα τουλαχιστο ειναι ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ αν και ευκολα θα μπορουσε να τον χαρακτηρισει καποιος φερεφωνο της ΠΑΣΕΓΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ιδιώτης που κάνει δηλώσεις ΟΣΔΕ φίλε,δεν είναι καθόλου νόμιμος γιατί σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου ΔΕΝ επιτρέπεται σε ιδιώτες να κάνουν ομαδικές δηλώσεις.Καμία δικαιολογία ΔΕΝ υπάρχει και για την ΠΑΣΕΓΕΣ που ανέθεσε στην ΕΑΣ Αγρινίου και αυτή σε εταιρία(ΑΡΩΓΗΝ ΑΕ) να κάνει το ίδιο με τον ιδιώτη αλλά συγκαλυμμένα...και ενώ έχει ήδη πληρωθεί για το έργο συνολικά.Αλοίμονο σε όλους μας που δεχόμαστε τα πάντα χωρίς να αντιδρούμε.Κάποιος εισαγγελέας θα βρεθεί να ξεσκεπάσει την παρανομία που ξεχειλίζει? Οι αγρότες θα καταλάβουν ποτέ οτι πρέπει να αντιδράσουν?Φτάνει πια με το"και τί μπορούμε να κάνουμε εμείς?" Ας ξυπνήσουμε πια!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα εισαι ακριβης αλλα πρεπει να ξερεις οτι ΕΑΣ Αγρινιου και ΠΑΣΕΓΕΣ ειναι συγκοινωνουντα δοχεια. Οτι πληρωνει το Υπουργειο τα εισπραττει η ΠΑΣΕΓΕΣ και οτι πληρωνει ο παραγωγος το εισπραττει η ΕΑΣ Αγρινιου μεσω της ιδρυθεισας Εταιρειας!! Ολα αυτα με την ανοχη του Υπουργειου και του ΟΠΕΚΕΠΕ!! Μιλημενα ειναι ολα! Για τα ματια του κοσμου βγαζει ανακοινωσεις υπερ των αγροτων το Υπουργειο και στην ουσια τους καλλυπτει και δεν αντιδρα! Αφου εχει επαναλαμβανομενες καταγγελιες γιατι δεν κλεινει την πυλη εισοδου οπως ανακοινωσε για οσους δεν τηρουν το νομο? Καταλαβες? Λογω αντιδρασεων για την ΕΑΣ Αγρινιου εκαναν εταιρεια και ολα μελι γαλα! Δεν θα τους περασει ομως!!! Πρεπει να αντιδρασουμε ολοι σ αυτη την εκμεταλλευση!! Μετα τις γιορτες να περιμενεις σοβαρες αντιδρασεις!!