Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΔΕΩΝ

Πριν λίγες μέρες λάβαμε κλήσεις στις φυλακές που κρατούμαστε για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας από την αντιτρομοκρατική. Η έρευνα αυτή αναφέρεται στην πιθανή διωξή μας σύμφωνα με το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει «Οποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη...
 κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Η έρευνα αφορά το κείμενο αλληλεγγύης που είχαμε εκδόσει για το αναρχικό στέκι Ναδίρ.

Η αστυνομική δίωξη κειμένων δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στους κύκλους της εξεγερσιακής αναρχίας .
Αντίθετα υπάρχει παρελθόν αντίστοιχων διώξεων σε χώρες όπως η Ιταλία, η Χιλή κ.α. που είναι έντονη η παρουσία συντρόφων που προωθούν την άμεση δράση.

Η κοινή επιδίωξη της σύνχρονης διεθνής αστυνομίας σκέψης είναι η αποτροπή της αναρχικής προπαγάνδας της πράξης και της διάχυσης των ιδεών μας.

Για αυτό δεν διστάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις να καταργούν την εξευγενισμένη βιτρίνα της δημοκρατίας που δήθεν επιτρέπει την «ελεύθερη διακίνηση λόγου και ιδεών»

Ετσι αποσύρονται και οι οποιεσδήποτε τελευταίες ψευδαισθήσεις που μπορεί να διατηρούν καποιοι. Τα πράγματα είνε πλέον ξεκάθαρα ¨ η αναρχική δράση ή ο λόγος ή θα είναι παράνομα ή δεν θα είναι τίποτα! ¨
Αυτή τη στιγμή η νέα αστυνομία σκέψης εφαρμόζεται πιλοτικά σε εμάς που βρισκόμαστε φυλακισμένοι ως μέλη της αναρχικής επαναστατικής οργάνωσης Σ.Π.Φ. και στο σύντροφο Θ. Μαυρόπουλο.
Στο μέλλον είναι βέβαιο οτι αυτή η στρατηγική της προληπτικής καταστολής και δίωξης κειμένων, θα εφαρμοστεί και σε εκείνα τα αναρχικά στέκια και τα αυτοργανωμένα εγχειρήματα που υπερασπίζονται και διαδίδουν τις αναρχικές αξίες.

Παράλληλα αυτή η νέα δίωξη αποτελεί μια πρόβα τζενεράλε του νέου τρομονόμου που θέλει να εφαρμόσει το κράτος.

Ο νέος τρομονόμος είναι ουσιαστικά μια κατασταλτική αναβάθμιση του άρθρου 184 που εγκαθιδρύει την προληπτική καταστολή του ανατρεπτικού λόγου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του η έκδοση και η διανομή πρακτικών εγχειριδίων δράσης ή κειμένων που προωθούν το αναρχικό αντάρτικο πόλης , θα αντιμετωπίζονται ως ¨ τρομοκρατικές πράξεις¨ επισύρονταςχρόνια κάθειρξης ση φυλακή .

Η εξουσία με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να μετρήσει αντιδράσεις και σιωπές .

Άλλωστε δέν είναι η πρώτη φορά που εμείς ερχόμαστε αντιμέτωπει με τους μπάτσους και τους εισαγγελείς ης σκέψης. Πρίν λίγους μήνες , ασκήθηκε νέα δίωξη στα αδέρφια μας Ο.Οικονομίδου και Γ.Πολύδωρο που είχαν υπογράψει ως μέλη της Σ.Π.Φ. τη διεθνή μπροσούρα ¨Ο Ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλει¨. Με μοναδικό στοιχείο την συνυπογραφή τους, τα ονόματά τους προστέθηκαν στη δικογραφία για την αποστολή των 14 εμπρηστικών δεμάτων σε πρεσβείες και διεθνείς αστυνομικούς –εισαγγελικούς οργανισμούς που έχει αναλάβει η οργάνωσή μας.

Ολα αυτά σχηματίζουν νέους κόμπους στον δικαστικό γόρδιο δεσμό που έχει τυλιχτεί γύρω απ΄τη Σ.Π.Φ. οι μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής σε συνεργασία με τους ειδικούς εφέτες ανακριτές που έχουν αναλάβει τη δίωξή μας, επινοούν μία ομηρία διαρκών νέων υποδικιών απέναντί μας. Προφανώς δεν ήταν τυχαία η υποδικία που εμπνεύστηκαν εναντίον του συντρόφου μας Χ.Χατζημιχελάκη για ηθική αυτουργία στην υπόθεση των δεμάτων (χωρίς να υπάρχουν ούτε καν «στοιχεία» έστω τηλεφωνικών υποκλοπών), τη στιγμή που θα αποφυλακιζόταν λόγω της λήξης της 18μηνης προφυλάκισης του.

Παράλληλα το κράτος έχει εξαπολύσει εναντίον της Σ.Π.Φ. μέχρι στιγμής τέσσερα διαφορετικά δικαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Η έναρξη αυτής της δικαστικής εκστρατείας εναντίον μας εγκαινιάζεται με το δικαστήριο για τρεις εκρήξεις (σπίτι του υφυπουργού εσωτερικών Χηνοφώτη, υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, σπίτι Λ.Κατσέλη) καθώς και την κατοχή ενός εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι στο Χαλάνδρι. Στο δικαστήριο αυτό, τώρα θα δικαστούν οι τέσσερις σύντροφοι που ήταν καταζητούμενοι κατά την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης. Η ημερομηνία έναρξής του έχει οριστεί για τις 14 Δεκεμβρίου.

Επίσης τα περισσότερα μέλη της Σ.Π.Φ. θα δικαστούμε και για την υπόθεση των 6 του Δεκέμβρη (σύλληψη έξι ατόμων του αναρχικού χώρου για κατοχή όπλων και εκρηκτικών). Μάλιστα στη συγκεκριμμένη περίπτωση τρία απ΄τα μέλη της Σ.Π.Φ. θα δικαστούν με την κατηγορία του «διευθυντικού ρόλου στην οργάνωση».

Στη συνέχεια υπάρχει το δικαστήριο με τα παγιδευμένα δέματα, το οποίο εμείς θα το αναδείξουμε ως το κεντρικό δικαστήριο της οργάνωσής μας, καθώς για πρώτη φορά δικαζόμαστε και τα εννιά μέλη της Σ.Π.Φ. Υπάρχει ακόμη η δικογραφία εναντίον των 5 μελών για τη σύλληψή τους στο Βόλο που ενώθηκε με την δικογραφία της συμπλοκής με τους μπάτσους στην Πεύκη και διωκόμαστε μαζί με τον αδερφό μας Θ. Μαυρόπουλο.

Παράλληλα σε δύο συντρόφους της οργάνωσης (Χ.Τσάκαλο, Γ.Νικολόπουλο) έχει ασκηθεί δίωξη και στην Ιταλία για το παγιδευμένο δέμα που είχε σταλθεί προς τον Berlusconi.

Φυσικά υπάρχουν ακόμα δεκάδες ανοιχτές δικογραφίες για επιθέσεις της Σ.Π.Φ. που βρίσκονται στα γραφεία των ανακριτών.

Είναι γεγονός πως τα δύο τελευταία χρόνια τα ονόματα των συλληφθέντων για αναρχική δράση εναλλάσσονται με την ταχύτητα που φυλλομετρά κάποιος τις σελίδες με τα ονόματα ενός τηλεφωνικού καταλόγου.

Οι συλλήψεις, οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι καταδικαστικές αποφάσεις, διαμορφώνουν λόγω της συχνότητάς τους μία σχετικά συνηθισμένη κατάσταση.

Το κράτος εφαρμόζει τη στρατηγική του σοκ, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μία αποδεκτή πραγματικότητα όπου πλέον κανείς δεν θα αναρωτιέται και δεν θα ξαφνιάζεται από αυτά που συμβαίνουν. Φανταστείτε πριν λίγα χρόνια πώς θα φαινόταν η δίωξη κάποιων φυλακισμένων αναρχικών για ένα κείμενό τους. Σήμερα η εξουσία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μία νοηματική και πρακτική έρημο μέσα στις μητροπόλεις και την περιφέρειά τους.

Ομως εμείς επιμένουμε να μιλάμε και να πράττουμε. Ξέρουμε πως τα κείμενά μας μπορεί να μην απευθύνονται στους πολλούς, γνωρίζουμε όμως πως υπάρχουν ακόμη νέοι σύντροφοι που δεν τους αρέσει ούτε το βόλεμα, ούτε να περιμένουν στη σειρά τους μέχρι την επόμενη πορεία για να τα «χώσουν», αφήνοντας το ενδιάμεσο διάστημα σε κατάσταση αναμονής και αδράνειας.

Άλλωστε η αναρχική αντάρτικη δράση δεν έχει ημερομηνία έναρξης ή λήξης , αντίθετα ξεσπά 365 μέρες το χρόνο , 24 ώρες το 24ωρο .

Αυτούς τους λύκους γυρεύουμε , που κάνουν πιο ενδιαφέρουσες τις νύχτες της μητρόπολης κουβαλώντας μαζί τους αναθυμιάσεις απο βενζίνη και οργή.
Είναι οι νέοι νιχιλιστές , οι αναρχοατομιστές , οι σύντροφοι του νέου εξεγερσιακού ρεύματος η τάση του αντικοινωνισμού που συναντιούντε στο κατώφλι της πράξης.

Οι λέξεις μας που δραπετεύουν απο τη φυλακή προσπαθούν να σπάσουν το χάρτινο τείχος των κειμένων και να μετουσιωθούν σε πράξεις. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με αυτά τα αδέρφια μας , όχι μόνο στην ελλάδα , αλλα και διεθνώς για τη στήριξη και την προώθηση της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) και του Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου (IRF) .

Για αυτό μέσα σε όλο αυτόν τον δικαστικό κυκλώνα που έχει εξαπολυθεί εναντίων μας , η νέα προκαταρκτική έρευνα της αντιτρομοκρατικής με σκοπό μία καινούργια δίωξη εξαιτίας του κειμένου αλληλεγγύης που εκφράσαμε προς το στέκι ΝΑΔΙΡ μας δίνει χαρά και μας κάνει να αισθανόμαστε πιό δυνατοί.

Απο ότι φαίνεται , ακόμη και μέσα απο τη φυλακή μας υπολογίζουν και ανησυχούν για τη διάχυση του λόγου μας . Ειλικρινά θέλουμε να δικαιώσουμε της ανησυχίες τους .

Για αυτό κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας .

Επίσης η δίωξη για αυτό το κείμενο αλληλεγγύης επιβεβαιώνει την αυθεντική ουσία του λόγου.

Γιατί ο αναρχικός λόγος είναι η πεμπτουσία της ζωής που ορίζουμε μέσα απ’τις πράξεις μας

Οπότε τους το ξαναλέμε για να μήν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ, ΕΝΝΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ.
Τα λόγια μας να τα παίρνετε τοις μετρητοίς .

Οι διώξεις, οι προανακρίσεις, οι επισκέψεις της αντιτρομοκρατικής στις φυλακές που κρατούμαστε, οι συνεχείς μεταγωγές μας, τα πειθαρχικά δεν θα καταφέρουν ποτέ να μας αγγίξουν.
Αυτοί είμαστε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

ΖΗΤΩ Η Σ.Π.Φ – ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI)
* ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (I.R.F.)
Τα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ
Και ο αναρχικός επαναστάτηςΘ.Μαυρόπουλος

πηγή: ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: