Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝ.ΚΛΩ.- ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο προσεχές χρονικό διάστημα, ενδεχόμενα και εντός της εβδομάδας, είναι πιθανό να "κλειδώσει" και τυπικά η συμφωνία αμερικανικού επενδυτικού ομίλου με τις πιστώτριες τράπεζες, που αφορά στην εξαγορά της ΕΝ.ΚΛΩ. Επισημαίνεται ότι η Εθνική Τράπεζα, που "κατέχει" το 45% του χρέους της εταιρείας, έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή με τις υπόλοιπες τράπεζες.
«Με τον αμερικανικό τρόπο η συμφωνία θαείχε ήδη κλειδώσει, αλλά με τον ελληνικό, θα πάρει άλλη μια εβδομάδα, όπως φαίνεται», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή. Επισημαίνεται ότι οι οφειλές της εταιρείας προς τις πιστώτριες τράπεζες ανέρχονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη της ΕΝ.ΚΛΩ. προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μαζί με τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους, φθάνουν στα 75 εκατ. ευρώ.

Ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος - ο οποίος βάσει της συμφωνίας εξαγοράς που συζητείται, θα αποκτήσει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας - έχει δεσμευτεί να αποπληρώσει τις οφειλές της ΕΝ.ΚΛΩ. αλλά και να προχωρήσει άμεσα σε επενδύσεις. Επίσης, η συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου για την επιβίωση της εταιρείας, που είχε προετοιμαστεί και παρουσιαστεί παλαιότερα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: