Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ- Η ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ "ΞΕΧΝΑΕΙ" ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΙ ΑΥΤΗ...

Πολύ σωστά επισημαίνει η ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία εν όψει της νέας χρονιάς όπως τα βιβλία κλπ αλλά δεν μπαίνει στον κόπο να αναφερθεί στα αίτια των προβλημάτων αυτών που είναι οι πολιτικές που και η ίδια υπηρέτησε με Γιαννάκου και Σπηλιοτόπουλο με συνέπεια στο πρόσφατο παρελθόν.
Βέβαια, η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ είναι αντιγραφή της κεντρικής ανακοίνωσης αλλά αφού έχει την υπογραφή της σ΄αυτή απευθύνομαι κι εγώ.
Δείτε την ανακοίνωση...
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η εκπαιδευτική κοινότητα ζει τραγικές και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το μέγεθος των προβλημάτων είναι τέτοιο που καθίσταται αδύνατη η λειτουργία των σχολικών μονάδων της Χώρας.
Κυρίαρχο και βασικό πρόβλημα, αποτελεί, βέβαια, η έλλειψη βιβλίων. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, μετά από αναιτιολόγητες καθυστερήσεις και χωρίς κανένα προγραμματισμό και συναίσθηση ευθύνης άφησε τα σχολεία και το σύνολο της μαθητικής κοινότητας δίχως το απαραίτητο εργαλείο και αγαθό, τα βιβλία. Αντ’ αυτού ανάγκασε δασκάλους και καθηγητές να βγάλουν φωτοτυπίες.

Επιπλέον. χιλιάδες εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, βρίσκονται σε ομηρία καθώς με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, δεν γνωρίζουν ακόμη και σήμερα σε ποιο σχολείο θα παρουσιασθούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν την οικογενειακή και προσωπική τους ζωή ενώ παράλληλα, η σχολική χρονιά ξεκινά με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Καταδικάζουμε την ανεύθυνη στάση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, ακόμη και την ύστατη αυτή ώρα, να ενεργοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: