Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΚΑΛΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Όταν βλέπεις και διαβάζεις ανακοινώσεις όπως αυτή που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Βέροιας σκέφτεσαι πως να αντιδράσεις. Όταν βλέπεις την απόπειρα της εκκλησίας να μετάσχει στην υφιστάμενη κατάσταση και να προτρέπει το λαό, τον θρησκευόμενο λαό, να εκτονώσει το θυμό του συμμετέχοντας σε ..αγρυπνίες και παρακλήσεις τότε το ζήτημα καθίσταται και πολιτικό.
Γιατί, πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την προτροπή του Μητροπολίτη να πάρει μέρος σε αγρυπνία την Παρασκευή αντί να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις και τις πορείες και στα Κινήματα μπας και ανατραπεί αυτή η επικίνδυνη πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Βέροιας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...

H πατρίδα μας το τελευταίο διάστημα δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως κάτω από το βάρος της τόσο πολυσυζητημένης κρίσης. Όλοι μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, υφιστάμεθα τις δυσάρεστες συνέπειες της δύσκολης συγκυρίας που ταλανίζει τη χώρα μας. Οικογένειες λυγίζουν κάτω από τα διογκωμένα οικονομικά βάρη, οι νέοι απελπίζονται για το αβέβαιο μέλλον τους, όσοι αγαπούν την Ελλάδα προβληματίζονται για τη δυσοίωνη προρεία που ξεκίνησε, πολλοί βυθίστηκαν στις καταθλιπτικές εκτιμήσεις και απέλπιδες ειδήσεις που μεταδίδουν καθημερινά τα μέσα επικοινωνίας.
Μέσα σ΄ όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση η Εκκλησία έρχεται να θυμίσει στο ποίμνιό της ένα μοναδικό φάρμακο που μόνο αυτή κατέχει, την προσευχή. Πέρα από έμπρακτες προσπάθειες για τη στήριξητης ελληνικής κοινωνίας που κατά καιρούς κατέβαλλε, η Εκκλησία στήριζε πάντοτε και στηρίζει την ελπίδα “όχι στον τρέχοντα, ούτε στο θέλοντα αλλά στον ενεργούντα Θεό”.
Γι΄ αυτό η τοπική μας Εκκλησία αποφάσισε να καλέσει το ευσεβές πλήρωμά της προσευχή τελώντς την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, εν όψει της παλαιάς εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, αγρυπνίες σ΄ όλες τις πόλεις και τις έδρες της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας. Η πατρίδα μας ανέκαθεν στήριζε όλη της την ελπίδα στην προστασία και σκέπη της Παναγίας, γι΄ αυτό και η εορτή της Αγίας Σκέπης που τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε από την 1η στην 28η Οκτωβρίου για να συνεορτάζεται με την εθνική εορτή, είναι η καλύτερη ευκαιρία να αναθέσουμε τα προβλήματά μας στη δική μας στη δική της μητρική βοήθεια και αντίληψη.
Σας καλώ λοιπόν και προτρέπω πατρικά όλους να προσέλθετε σε μια από τις αγρυπνίες που θα τελεστούν κατά τόπους στους ιερούς ναούς:
-Αγ. Αντωνίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χαλάστρας, Γεννήσεως Θεοτόκου Πλατέος, Αγίας Παρασκευής Βεργίνης, Αγίας Παρασκευής Μελίκης, Αγ. Γεωργίου Μακροχωρίου, την Παρασκευή από 9:00 ως 13:00 για να ενώσουμε τις προσευχές μας παρακαλώντας την Γοργοϋπήκοο Παναγία μας να σκεπάσει την πατρίδα μας και να βοηθήσει να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση.
Μετά πατρικών ευχών και αγάπης
Ο Μητροπολίτης
Βεροίας Ναούσης Παντελεήμων

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελα στην αγρυπνια και αν ερθεις ξαφνικα θα λυθουνε τα προβληματα σου. Θα βρεις λεφτα να πληρωσεις τα δανεια σου και τον φορο ακινητης περιουσιας.. Ε ρε τοσα χρονια πως δεν τους εχουμε διωξει ολους αυτους. Πολιτικους,παπαδες,φασιστες ολους μαζι!! Ως ποτε θα υπαρχει αυτη η βλακεια του κοσμου??? Κυριε μητροπολιτη εχω να σας πω οτι οσες προσευχες και να ακουστουν και οσες αγρυπνιες και να γινουν ενα ειναι το σιγουρο. Η φασιστικη κυβερνηση που και η ιδια η Εκκλησια υποστηριζει, και παλι θα παρει νεα μετρα λιτοτητας και να ειστε συγουρος οτι θα εισπραξει τα απανθρωπα χαρατσια που εσεις και οι αλλοι οι φιλοι σας οι μητροπολιτες ΔΕΝ θα πληρωσετε γιατι εχετε απαλαγη!!!! Οποτε καλο θα ηταν να βγειτε στους δρομους με τον κοσμο και να αφησετε για την ωρα τις προσευχες...

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Τα εξαπτέρυγα της εξουσίας επί το έργον.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάει ο Παντελής για να αντιμετωπιστεί η κρίση την στιγμή που το μαγαζάκι του πάνω στην Δοβρά βοήθησε το πνευματικό του παιδί ο Μιχάλης ο Χρυσοχοίδης να κτιστεί????

Ανώνυμος είπε...

Τζένη πούλα το χρυσό και βοήθα τη φτωχολογιά και άσε τα τραγούδια και τα μεγαλεία....

Ανώνυμος είπε...

τΖΈΝΗ????????

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΣ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ, ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΠΑΡ. ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΒΡΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΨΕΤΕ ΚΕΡΑΚΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Πιο εργο ακριβως?? Αυτο στην Δοβρα? που εβαλε και τζακουζι? ή αυτο στο μητροπολιτικο μεγαρο, που εβαλε φανταζτερα μαρμαρα και συντριβανι?? Α! και ην ξεχναμε οτι στο μητροπολιτικο μεγαρο το οποιο ειναι δυοροφοο εχει και ασανσερ! Ωραια εργα εχει κανει ο μητροπολιτης. Παντωε η γιαγια μου καθε φορα που παει εκκλησια θα αφησει και το 1 ευρω της για τα <> του μητροπολιτη.. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Για όσους αστοιχείωτους δεν γνωρίζουν, ένας ποιμεναρχης προτρέπει το λαό του πάντοτε σε προσευχή διότι είναι το πιο δυνατο όπλο να αντεμετωπιστουν πολλές δυσκολίες, όπως έχουν δείξει διάφορα γεγονότα που κατα καιρούς ταλανιζαν την Ελλάδα μας, ΑΛΛΑ δεν εμποδίζει κανεναν να συμετασχει και στις διαδηλώσεις που γίνονται προς το συμφέρον της πατρίδας μας διότι αυτο είναι χρέος του καθενός απο εμάς, όπως χρέος είναι και η προσευχή. Και όσοι δεν γνωρίζουν ιστορία θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι, όταν η Κωνσταντινούπολη  καταστρεφόταν ο πιστός λαός προσευχοταν στο Θεό για να τους βοηθήσει. Αλλα γιατί να τα λέμε αυτα σε ανθρώπους που περνάν και κρίσεις ηθηκές και πνευματικές και πρωτίστως είναι αθεοι. Διότι κανεις απο αυτούς δεν έμαθε ότι θρησκεία και Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αντι να κοιτάμε τι κάνει ο κλήρος καλο είναι να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς γι' αυτα που μας συμβαίνουν. Τι κάνουμε; Απλά κατηγορούμε άρα τίποτα το ουσιαστικό άρα δεν πρέπει να μιλάμε!! 

Σπύρος είπε...

Διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλοί έγκριτοι σχολιαστές... Ο ένας ξέρει για τα τζακούζι, ο άλλος για δήθεν υποκοριστικά ονόματα. Δεν μας είπαν όμως που τα ξέρουν όλα αυτά.

Βγείτε λίγο από τις παρωπίδες σας και δείτε πως δεν είναι μόνο η Δοβρά ή η Σουμελά η εκκλησία. Σίγουρα, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν υπερβολές, αλλά μην τα ισοπεδώνεται όλα.

Σχετικά με το ασανσέρ στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, ποιος σας είπε ότι το έκανε ο Παντελεήμων;

Χαμηλού επιπέδου σχολιασμοί, για ένα πρόσωπο, από μασκοφόρους. Επειδή το παρών blog έχει άθεο ιδιοκτήτη δεν σημαίνει ότι σας επιτρέπεται να θίγετε (ορισμένοι) την προσωπικότητα οποιουδήποτε θρησκευτικού λειτουργού, εκτός και αν έχετε το θάρρος της επώνυμης γνώμης.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΓΕΛΑΩ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΝΟΥΝΕ ΣΤΑ ΑΣΑΝΣΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ. ΝΟΜΙΧΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΑΣΑΝΣΕΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΩΣ? ΕΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ? ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΦΙΛΟΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ( ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΓ ΑΝΤΟΩΝΙΟΥ,ΝΑΟΥΣΗΣ ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ,ΧΑΛΑΣΤΡΑ) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ,ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΕΝΔΕΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ 100% ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ. ΚΑΝΕΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ Π Ο Λ Υ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΦΤΩΧΕς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΧΕΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ.Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ (90 ΧΡΩΝΩΝ)ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ. ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΕΙ. ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ. ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ <> ΤΗΣ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙ, ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ 10 ΦΟΡΕΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ... ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ? ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΑΛΑΤΙ. ΤΙ ΣΑΝ ΔΗΛΑΔΗ... ΠΑΛΑΤΙ ΕΙΝΑΙ... ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ.. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ(ΣΥΣΣΙΤΙΑ,ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΑΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ,ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ,ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ,ΚΥΚΛΟΥΣ,ΟΜΙΛΙΕΣ,ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ,ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ,ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ,ΚΟΠΟ, ΑΓΑΠΗ,ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΑΠΛΟΤΗΤΑ!) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΣΑΝΣΕΡ ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ????

Παύλος είπε...

Είναι όντως λυπηρό να διαβάζει κάποιος όχι απλά τα σχόλια κάποιων ανίδεων και αντίχριστων "κυρίων", αλλά να διαπιστώνει κανείς ότι και αυτός που έκανε την ανάρτηση αυτή είναι τόσο πολύ στενόμυαλος. Και το λέγω αυτό διότι στην εν λόγω ανάρτηση ο "κύριος" αυτός υποστηρίζει ότι η Εκκλησία κάνει πολιτική προτρέποντας τον λαό να προσευχηθεί.
Δηλαδή για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι από την μία κατηγορείται την Εκκλησία και τον Επίσκοπό μας ότι κάνει πολιτική επειδή θέλει να κάνει αγρυπνία και να προσευχηθούν όλοι μαζί οι πιστοί χριστιανοί για το έθνος και από την άλλη να κατηγορεί τον Επίσκοπο ότι δεν προτρέπει τον λαός "να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις και τις πορείες και στα Κινήματα μπας και ανατραπεί αυτή η επικίνδυνη πολιτική του ΠΑΣΟΚ."
Συγνώμη αυτό δηλαδή δεν είναι πολιτική πράξη;;;;;;;;;;;;;
Η ΑΝΟΗΣΙΑ και η μικρότητα κάποιων δεν έχει όρια.
Κρίμα...