Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Προσπάθησαν να καταλάβουν τη Γουόλ Στριτ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες εκατοντάδες διαδηλωτές κοντά στην Γουόλ Στριτ την οδό σύμβολο του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης...Επρόκειτο για αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, αριθμός μικρότερος από τις 20.000 που ήλπιζαν να συγκεντρώσουν οι διοργανωτές και σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η προσπάθεια τους δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς αποτράπηκε από την αστυνομία που είχε φροντίσει εκ των προτέρων να αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούσαν στο σημείο.

Συγκεκριμένα η αστυνομία απέκλεισε όλους τους δρόμους που οδηγούν στην Γουόλ Στριτ και όλους τους κοντινούς δρόμους, όπου εδρεύουν μεγάλες τράπεζες, πολύ προτού αρχίσουν να φθάνουν οι διαδηλωτές. Ωστόσο το μεσημέρι περίπου 700 άνθρωποι, πολλοί με σακίδια και υπνόσακους, είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην Γουόλ Στριτ και αναζητούσαν κάποιο σημείο για να στρατοπεδεύσουν, περίπου 1 χλμ. από το χρηματιστήριο.

«Το μόνο πράγμα που έχουμε κοινό είναι πως είμαστε το 99% του πληθυσμού και δεν θα ανεχόμαστε πλέον την απληστία και την διαφθορά του 1%», ανέφερε ανακοινωθέν στον ιστότοπο «Occupy Wall Street».

Επίσης στο ανακοινωθέν οι διοργανωτές εξέφραζαν τα σχέδιά τους για πολύμηνη ειρηνική κατάληψη της Γουόλ Στριτ στα πρότυπα όπως αναφέρουν των κινημάτων των "Αγανακτισμένων" στην Ελλάδα και την Ισπανία, αλλά και να εφαρμόσουν την τακτική όσων συμμετείχαν στην "Αραβική Άνοιξη" προκειμένου να επιτύχουν την "αποκατάσταση της δημοκρατίας" στις ΗΠΑ.

«Φτάνει πια η διαφθορά», «Σταματήστε τις περικοπές» και «Η Νέα Υόρκη λέει όχι στην απληστία της Γουόλ Στριτ», έγραφαν κάποια από τα πανό που ανήρτησαν οι διαδηλωτές.

πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: